Algemeen

Quentin Tarantino's bizarre reden waarom het nooit is gekomen van een 'Luke Cage'-film

Welke acteur te kiezen?

door Wouter Drummen om 18:24 in Algemeen
Het had niet veel gescheeld of Quentin Tarantino had jaren geleden een Luke Cage-film gemaakt. In een recent interview laat de wereldberoemde regisseur weten waarom het er nooit van gekomen is.

Marvel Studios bracht nog niet zo heel lang geleden de Luke Cage-serie uit. Ondanks dat deze goed onthaald werd, is er, vanwege creative meningsverschillen, al een punt achter gezet.

Toch had er in de jaren negentig al een film kunnen zijn van de superheld. Tarantino had namelijk interesse in het project. De reden waarom het niet doorging is toch wel enigszins verrassend.

Snipes vs Fishburne
Tarantino wilde de film maken met Laurence Fishburne, van wie hij altijd al een grote fan is geweest. Zijn vrienden waren het echter niet met hem eens en wilden Wesley Snipes als Luke Cage zien.

Zo vertelt de regisseur: ''Al mijn vrienden zeiden mij: ''Nee, nee, nee! Je moet echt voor Wesley Snipes gaan!'' Hier antwoordde ik dan weer op: ''Ik mag Wesley Snipes wel, maar Laurence Fishburne is bijna Marlon Brando. Ik denk echt dat 'Fish' dé man is voor de rol!''''

Uiteindelijk dus niet
Tarantino zei dat hij zich met dit project bezighield net na Reservoir Dogs en voordat hij met Pulp Fiction begon. In die tijd was Snipes gigantisch populair. Ook vonden Tarantino's vrienden dat Snipes het perfecte uiterlijk had voor een superheld, iets wat enkele jaren later eveneens bewezen werd met de Blade-films.

Toch was Fishburne destijds ook al bekend. Zo had hij al gespeeld in Boyz n the Hood en natuurlijk toonde de acteur later ook aan maar wat goed mee te kunnen in actiefilms in de Matrix-trilogie.

Uiteindelijk wist Tarantino dus niet goed wat te doen en zag er vanwege deze reden vanaf. Hadden jullie graag een Luke Cage film gezien van Tarantino, met Laurence Fishburne of Wesley Snipes?

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

xarkov

Avatar

Tarantino heeft mij al meerdere keren verrast met zijn acteur/actrice keuze voor bepaalde rollen. En zelden heeft hij er naast gezeten.

Dus ondanks dat ik Wesley Snipes een betere acteur vind, zou ik Tarantino wel in zijn keuze vertrouwen.

Frietgezicht

Avatar

Alsnog maken met Terry Crews aub. Een Luke Cage film van Tarantino klinkt goed(en beter dan die matige serie die alleen teerde op een geslaagde badguy)

Sunspot

Avatar

Snipes heeft het gezicht er meer voor, atletische bouw

NieuwsFilm

meest populair