Amerikaanse debuut Kamerling in duizenden bioscopen

De Amerikaanse debuutfilm van de Nederlandse acteur Antonie Kamerling, Exorcist 4, the Beginning, wordt wereldwijd uitgebracht. De film zal alleen al in de VS in meer dan 2000 zalen te zien zijn, liet een woordvoerder van de producent dinsdag weten.

Producent Morgan Creek is zeer tevreden over de scènes die tot nu toe zijn gemonteerd. Exorcist 4: the Beginning laat het verhaal zien dat voorafging aan dat van het origineel uit 1973. De film komt begin juli uit in de VS, en moet het onder meer opnemen tegen grote titels als Terminator 3, Charlie's Angels 2 en Lara Croft 2. De film is vermoedelijk in het najaar in Nederland te zien.

Kamerling speelt in het vierde deel van de Exorcistreeks een vileine SS-officier, die in de oorlog verantwoordelijk is voor de liquidatie van tientallen Nederlanders. De voormalige soapster is blij met de wereldwijde verspreiding van de film. ,,Ik had tijdens de opnames continu het gevoel dat we een sterke film aan het maken waren'', erkent hij. De acteur hoopt dat de film, ondanks zijn bescheiden rol daarin, zijn doorbraak in Amerika kan bevorderen.

Het is de eerste Amerikaanse filmrol van de 36-jarige acteur. In Nederland speelde hij hoofdrollen in films als De kleine blonde dood, All Stars en Ik ook van jou. Kamerling debuteerde in 1990 in de soap Goede tijden, slechte tijden. Hij vertolkte daarin de rol van Peter Kelder, de buitenechtelijke zoon van docente Helen Helmink.



NieuwsFilm

meest populair