Quarantaine: deze 5 filmpersonages kozen zelf voor afzondering van de wereld

Quarantaine: deze 5 filmpersonages kozen zelf voor afzondering van de wereld

Eenzaamheid is voor deze personages geen straf, maar eerder een beloning!

Niet iedereen is gediend van menselijke interactie. Corona heeft ervoor gezorgd dat mensen massaal binnen blijven. Daarom is het tijd om te kijken naar enkele personages die juist vrijwillig een kluizenaarsbestaan opbouwden.




Bekijk de afbeelding
Beast
Nadat een knappe, arrogante prins haar hulp weigert, vervloekt een lelijke tovenares hem. Hij verandert in een beest, zodat hij kan leren niet alleen naar het uiterlijk te kijken. Samen met zijn personeel sluit hij zich op in zijn kasteel en verbreekt alle contact met de buitenwereld.

Pas wanneer de beeldschone Belle per toeval in zijn kasteel terecht komt, begint hij langzaam maar zeker los te komen. Ze ontdooit zijn hart, zodat er een kans is zijn vloek te verbreken. En Beauty and the Beast leefden nog lang en gelukkig!




Bekijk de afbeelding
Grinch
De norse Grinch heeft een hekel aan alles, maar kerstmis haat hij nog het meest. Daarom heeft hij er in How the Grinch Stole Christmas voor gekozen niet in het verschrikkelijk vrolijke Whoville te wonen. Hoog op de berg - en helemaal alleen - is hij helemaal in zijn element.

Maar dat is nog niet genoeg. Dit jaar heeft Grinch besloten kerst voor iedereen te verpesten. Hij had echter niet gerekend op Cindy Lou Who, een klein meisje dat hoe dan ook bevriend wil raken met het groene monster.




Bekijk de afbeelding
Shrek
In een vrolijke sprookjeswereld heeft een chagrijnige ogre weinig te zoeken. Wonderschone prinsessen die in zingen uitbarsten, zijn niets voor hem. Dus kiest Shrek er lekker voor om zich terug te trekken in een stinkend moeras.

Totdat een vervelende, praatgrage ezel zijn rust verstoort. En voor hij het weet is hij in een avontuur beland dat zijn weerga niet kent. Hij moet namelijk een prinses redden van een draak. En dat dit zo'n ontzettend cliché is, vindt hij misschien nog wel het ergst.




Bekijk de afbeelding
Yoda
Het lijkt wel alsof groene monster zich altijd afzonderen, want ook Yoda koos voor quarantaine. Het verschil met de anderen is echter dat hij niet uit woede deed. Na de genocide op bijna alle Jedi besluit hij zich te verbannen naar de planeet Dagobah, waar hij de enige inwoner is.

Na vele jaren staat er echter een nieuw talent op. In The Empire Strikes Back besluit Yoda zijn laatste dagen te spenderen aan het trainen van deze jonge Skywalker. May the Force be with him.




Bekijk de afbeelding
Willy Wonka
De meeste kluizenaars uit dit rijtje blijven redelijk dicht bij zichzelf. Dat kan helaas niet gezegd worden over kinderlijke Willy Wonka. Het alleenzijn heeft hem duidelijk geen goed gedaan.

Toch besluit hij zijn enorme fabriek in Charlie and the Chocolate Factory over te dragen aan een nieuwe generatie. Maar niet voordat hij een schifting maakt door de afgevallen kinderen flink te mishandelen. Dat kan alleen maar uit de koker van Roald Dahl komen.

NieuwsFilm

meest populair