Algemeen

Bijna de grootste mislukking ooit: toen Marvel Robert Downey Jr. inhuurde

Heel gemakkelijk was de keuze voor de acteur niet.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Robert Downey Jr. is waarschijnlijk een van de belangrijkste redenen waarom het Marvel Cinematic Universe uiteindelijk een succes werd. Zijn charme en charisma maakten van Iron Man een enorm geliefd personage en zorgden ervoor dat het filmuniversum enorm groot werd.

Maar bijna huurde Marvel hem niet in. Kevin Feige vertelde in het verleden dat het niet direct heel eenvoudig was om Downey Jr. ingehuurd te krijgen. "Ik weet nog dat ik sprak met het marketingteam van Paramount, omdat Paramount Iron Man uitgebracht, en zei dat als we ons werk goed zouden doen, Tony Stark net zo beroemd zou worden als Iron Man; Tony Stark zou net zo'n geliefd personage worden als Iron Man, want zo interessant zou het personage moeten zijn."

Robert Downey Jr.
Om die reden besloot men voor Downey Jr. te gaan. "Letterlijk de eerste beslissing die ik maakte en die ik ook mocht maken als baas van Marvel Studios, was het casten van Robert Downey Jr., wat heel leuk was om te doen, omdat we wisten dat het geweldig zou worden, of echt de grootste mislukking ooit. Er was heel weinig ruimte tussen die twee. Maar het was uiteindelijk echt geweldig. Ik heb dan ook altijd gezegd: 'Zonder RDJ geen MCU'."

Downey Jr. speelde het personage voor het eerst in 2008 en was in de tijd daarvoor geteisterd door slechte publiciteit. Hij was meermaals gearresteerd rond alcohol- en drugsgebruik en werd uit een aantal filmrollen ontslagen. Maar Marvel wist hem volledig te rehabiliteren en een grote ster te maken.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chrischzz

Avatar

RdJ speelt gewoon zich zelf. =)

GreenHornet

Avatar

Kiss Kiss Bang Bang was hij ook geweldig in

Dukat

Avatar

En in Chaplin (een zeer ondergewaardeerde film). Echt een aanrader....

Decepticon

Avatar

En in Weird Science.

Innocent

Avatar

Haha weird sience, wat een geweldige film was dat, brengt zekers jeugd sentiment naar boven.

Moviemagic

Avatar

Weird Science Smiley face Smiley face

RDJ in die tijd:

Movieman2018

Avatar

Sommige acteurs hebben geluk dat ze charismatisch van karakter zijn. RDJ speelt zijn eigen en dat verkoopt..

centr1no

Avatar

Jim Pedd "Maar Marvel wist hem volledig te rehabiliteren en een grote ster te maken."
Bullshit.
RDJ was al sinds 2001 nuchter en heeft in de tijd tot Ironman met hulp van bekenden die borg voor hem wilden staan meerdere films gemaakt. Marvel heeft met die rehabilitatie niets te maken.

Raki-Pure

Avatar

Zo jammer van dr doolittle … misschien wel het enige smetje op zijn carriere

NieuwsFilm

meest populair