Angelina Jolie vreest meer kindermishandeling tijdens coronacrisis

Angelina Jolie vreest meer kindermishandeling tijdens coronacrisis

Volgens de topactrice verdient dit belangrijke topic meer aandacht.

Angelina Jolie vreest dat de coronacrisis ook negatieve gevolgen heeft voor kinderen in ongelukkige thuissituaties. Dat schrijft de actrice in een speciale column in Time Magazine.

"Deze pandemie laat ons op vele manieren onze menselijkheid overdenken", schrijft Jolie in haar artikel. De actrice meent echter dat er momenteel te weinig aandacht is voor kwetsbare kinderen. "Niets is zo belangrijk en urgent dan de bescherming van kinderen", meent ze.

"Kinderen zijn dan misschien niet zo vatbaar voor het virus als andere groepen, maar ze zijn wel kwetsbaar als we kijken naar de secondaire gevolgen die deze pandemie heeft voor onze samenleving", vervolgt ze.

Volgens de Oscarwinnares kan social distancing namelijk onbedoeld leiden tot trauma's en lijden voor kwetsbare kinderen, zoals kinderen die het slachtoffer zijn van kindermishandeling.

"Zij hebben nu geen mogelijkheden om aan de stress van thuis te ontsnappen, en in sommige gevallen zelfs aan huiselijk geweld", aldus Jolie. "Het vertrouwde netwerk van veel kinderen, zoals vrienden en leraren, is weggevallen door de virusuitbraak en daarmee ook hun steun".

Jolie roept zowel overheden als samenlevingen dan ook op om dit topic veel serieuzer te nemen.

NieuwsFilm

meest populair