Disney+ doet iets waar Netflix jaren over deed

Veel redenen waardoor Disney+ opeens zo sterk groeit.

De content op Disney+ mag nog steeds erg beperkt zijn voor mensen die graag grote nieuwe films en series willen zien, maar de mensen die graag genieten van bijvoorbeeld de bestaande Disney, Pixar, Marvel en Star Wars series en films zitten helemaal goed.

En er blijken toch heel veel mensen te zijn die blij worden van de bestaande bibliotheek. In slechts enkele weken is de dienst van een kleine 30 miljoen abonnee's doorgegroeid naar maar liefst meer dan 50 miljoen betalende klanten.

Netflix deed er jaren over om op 50 miljoen abonne's te komen. Uiteraard profiteert Disney nu optimaal van wat Netflix neerzette, in combinatie met juist die populaire catalogus en prima introductieprijs en waarschijnlijk ook de nodige lokale kortingsacties.

Disney+: Heel veel nieuwe abonnee's
Afgelopen weken is Disney+ in nog eens acht Europese landen uitgerold, waaronder Groot-Brittannië, Duitsland, Italië en Frankrijk. Als klap op de vuurpijl verscheen Disney+ ook in India, een land met meer dan een miljard inwoners.

De verwachting is dat de komende weken het aantal abonnee's fors gaat toenemen. Midden 2020 krijgen ook de fans in België, Scandinavië en Portugal toegang. Later volgen Japan en landen in Latijns Amerika.



NieuwsFilm

meest populair