Vertraging Marvel-films kan ook goed nieuws zijn

Vertraging Marvel-films kan ook goed nieuws zijn

Hoe kan het coronavirus ook goed nieuws betekenen voor het MCU?

In 2018 sneuvelden de Defenders-series op Netflix. De samenwerking tussen Marvel Studios en Netflix kwam daarmee tot een einde. Nu de volgende MCU-film, Black Widow, tot november uitgesteld is, zou dit echter goed nieuws kunnen zijn voor fans van The Defenders.

Natuurlijk gaat het alleen maar om speculatie, maar desalniettemin is het interessant om te lezen. De site ComicBook zet de mogelijkheden op een rij voor een terugkeer van de personages.

The Defenders
Het team van The Defenders bestond uit Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist en Luke Cage. Hen zagen we eerst in soloseries, alvorens Netflix hen samen liet vechten tegen één vijand in The Defenders. Daarna volgde onder meer een spin-off rond The Punisher en kregen de soloseries nieuwe seizoenen. Maar in 2018 was het ineens klaar.

Sindsdien hebben Marvel Studios en Kevin Feige al vaker hun interesse geuit in een rol voor de Defenders. Er mag echter pas in november gebruik gemaakt worden van de personages. Dat was onderdeel van de deal tussen Netflix en Marvel.

Een kans!
Het uitstel van Black Widow biedt volgens ComicBook een kans om de personages te gebruiken of in elk geval op te zetten. Zo zou Iron Fist een verwijzing kunnen krijgen in Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, waarvan de opnames nu stil liggen. De mythologie rond Shang-Chi en Iron Fist liggen in het verlengde en dat biedt dus een kans.

Verder zou Daredevil een rol kunnen krijgen in Spider-Man 3. Dat kan goed door bijvoorbeeld Matt Murdock de advocaat te maken van Peter Parker (die in wettelijke problemen zou komen na de gebeurtenissen in Far From Home).

Er ligt dus inderdaad een kans. Nu maar hopen dat Marvel die grijpt!

NieuwsFilm

meest populair