Bioscopen bereiden zich voor op '1,5 meter' in filmzalen

Bioscopen bereiden zich voor op '1,5 meter' in filmzalen

Hoe gaan de bioscopen straks weer open als het mag?

Een maand geleden gingen de bioscopen in Nederland definitief dicht doordat de Nederlandse overheid dit nodig achtte om de uitbraak van de coronacrisis het hoofd te bieden. Nu er mogelijk een versoepeling van de maatregelen nadert, bereiden de bioscopen zich voor op de anderhalvemetersamenleving.

De kans dat de bioscopen na 28 april opengaan lijkt klein. De bioscopen zouden tot ten minste 1 juni dicht moeten blijven. "De veiligheid van bioscoopbezoekers en -medewerkers staat voorop," meldt brancheorganisatie NVBF tegenover NU.nl.

"Het is nog niet bekend wanneer de bioscopen weer open mogen maar het is wel duidelijk dat in de eerste periode vanaf de opening de bioscopen te maken zullen hebben met bepaalde beperkingen," voegde de NVBF eraan toe.

Beperkt toegankelijk
Volgens het vakblad Holland Film Nieuws kijken de bioscoopketens al aan verschillende scenario's waarin bioscoopzalen weer beperkt toegankelijk worden voor het publiek. "Al zie ik het nog niet snel gebeuren," meldde directeur Ron Sterk van bioscoopexploitant Vue.

Los van of de zalen weer open kunnen zitten de bioscopen met een belangrijk tweede probleem. Tot en met juni staan er geen releases van grote Hollywood-films gepland. Check hier een update van de films die nog in 2020 moeten verschijnen.

Om de bioscopen toch een beetje te helpen met de mogelijke programmering: welke films zou jij graag nog een keer willen zien op het witte doek?

NieuwsFilm

meest populair