Bioscopen maken ruzie over 1,5-meter-maatregelen

Heel gemakkelijk wordt het niet om een vorm te vinden die voor iedereen werkbaar is.

Bioscopen werken op dit moment aan een plan voor de 1,5-meter-samenleving. Als straks de boel van het slot mag en de maatregelen tegen het coronavirus wat afgezwakt worden, moeten we er rekening mee houden dat de 1,5-meter-samenleving voorlopig een ding wordt.

Maar binnen de bioscopensector gaat het niet heel goed als het aankomt op de planvorming rond de 1,5-meter-samenleving. In NRC Handelsblad lezen we dat marktleider Pathé een plan mocht opstellen voor bioscopen die hieraan voldoen. Maar dat plan wekt grote onvrede bij de kleinere filmtheaters.

Zo moet het gaan
In de plannen van Pathé mag straks nog maar een derde van het normale aantal voorstellingen plaatsvinden. Er zal hooguit een kwart van de kaartjes verkocht worden en nooit meer dan honderd stoelen per zaal. Daarnaast wordt eenrichtingsverkeer in bioscopen de norm.

Dat betekent dat er overal looproutes komen waar je je aan moet houden, komen er desinfectiezuilen en nemen medewerkers plaats achter kuchschermen. Eenmaal in de zaal zit je minimaal drie stoelen van je vrienden of familie vandaan.

Kleine bioscopen
Binnen dit plan kunnen kleinere bioscopen niet zomaar meer open. Zo kunnen zij geen niet makkelijk voldoen aan de looproutes waar Pathé het over heeft in zijn plan. Daarnaast hebben zij vaak kleine zalen en werken ze met vrijwilligers.

Vreemd is het zo bezien dus niet dat de kleinere filmtheaters niet heel blij zijn met de invulling van Pathé aan deze plannen.

NieuwsFilm

meest populair