'Star Wars' lost nog een plotgat rond Luke Skywalker op

Eindelijk weten we hoe het zit met de X-Wing.

Er zat enkele decennia een plotgat in Star Wars, maar de comics lossen het probleem eindelijk op. Het gaat om het lot van de X-Wing van Luke Skywalker.

In The Empire Strikes Back reist Luke zo snel mogelijk naar Cloud City om zijn vrienden in nood te helpen. Daar komt hij aan in zijn X-Wing en loopt hij door de stad om uiteindelijk het gevecht met Darth Vader aan te gaan. Hij verliest zijn hand en valt in een diep gat, om uiteindelijk aan een antenne onder de stad te eindigen. Daar haat de Millennium Falcon Luke op en samen vliegen ze weg.

En de X-Wing dan?
Een klein detail miste daar, namelijk de X-Wing van Luke. Lang dachten fans dat Luke in Return of the Jedi simpelweg een nieuw exemplaar zou hebben. Dat zou dan betekenen dat de X-Wing die Luke aan Rey geeft in The Rise of Skywalker dus niet zijn oude schip is, zoals we wel dachten.

Maar nu weten we dat het wel het schip is. Luke maakt in de comics namelijk uitgebreid plannen samen met Lando Calrissian om helemaal terug te gaan naar Cloud City. Daar haalt hij zijn X-Wing op en wilde hij eigenlijk op zoek naar zijn lichtzwaard.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair