'Rogue One: A Star Wars Story' had véél alternatieve titels

'Rogue One: A Star Wars Story' had véél alternatieve titels

Uiteindelijk hakte Disney-baas Bob Iger de knoop door

Voordat de complete titel van Rogue One: A Star Wars Story aan het publiek bekend werd gemaakt, waren er nog flink wat andere namen in de running.

In de Star Wars Live Q&A van IGN zeggen schrijvers Chris Weitz en Gary Whitta wat over deze titels.

Dark Times
"We waren heel erg aan het twijfelen, steeds eigenlijk een andere titel. Rogue One stond al vroeg op ons lijstje, maar de grote favoriet was 'Dark Times', een directe quote van Obi-Wan in A New Hope."

"We hadden er een hele hoop. Op een gegeven moment hadden we een waslijst en hebben we gestemd op de titels die we gaaf vonden."

Een of twee woorden
"Wat ons opviel in de eerste twee trilogieën was dat iedere titel drie of meer woorden had. Daarom leek het ons wel iets om er deze keer maar één of twee te doen. Star Wars: Rebellion kwam toen ter sprake, net als Star Wars: Rogue One."

In eerste instantie zette Whitta in op de titel Shadow of the Death Star, alhoewel deze titel niet aan de korte titel-theorie voldeed.

Bob Iger
Uiteindelijk wisten de schrijvers de titel net zo snel als het publiek: "Ze vertellen je dat soort dingen niet. Ik hoorde de titel van Bob Iger (toenmalige (en huidige) Disney-baas) in een stakeholders-meeting en dacht: dat is mijn naam! Zo kwamen wij er achter."

Rogue One: A Star Wars Story is te zien op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair