Algemeen

Grootste plotholes in films: 'The Lord of the Rings'

Een film 100% in orde krijgen is nog knap lastig.

door Bram de Groot om 10:38 in Algemeen
De afgelopen dagen keken we al naar de plothole in Back to the Future en de plothole in The Shawshank Redemption en nu werpen we een blik op een wat onlogische gebeurtenis in de Lord of the Rings-trilogie.

En deze is misschien wat flauw, maar als je erover nadenkt dan is dit allemaal wel heel logisch en maakt het de gebeurtenissen in de verder uitstekende trilogie toch een beetje suf. Laat uiteraard op de gebruikelijke plaats je mening achter.

Plotgat: The Lord of the Rings
In Peter Jacksons The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring uit 2001 moet Frodo (Elijah Wood) samen met zijn 'fellowship' op pad om dé ring te vernietigen. Het brengt het langs bijzonder gevaarlijke plaatsen en bovendien duurt de reis heel erg lang, maar liefst zo'n negen filmuren.

De grote vraag is echter waarom hij niet direct op één van de grote adelaars - vaak de redende engelen - sprong en direct naar Mordor vloog om daar de 'One Ring' te verwoesten. Misschien wat flauw, maar wel waar.20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Bluemeister

Avatar

Omdat ze hem dan aan zagen komen en hem uit de lucht zouden schieten, het was een stealth missie.

Jamal M

Avatar

Misschien zijn ze allen te gebruiken in echte benauwde situaties en dan voor korte duur! ????????‍♂️

milo007

Avatar

Die ring interesseert de adelaars niet, als het slecht gaat in Midden-aarde vliegen ze gewoon weg. Het was hun taak niet maar de taak van de vrije volkeren.

Rotten-Bananas

Avatar

Dit gevoel had ik dus ook toen ik de film zat te kijken, erg jammer om zo te eindigen.
Maar de grootste fout/ergenis blijft voor mij het geforceerd verschil in lengte van de karakters in beeld proberen te brengen wat vaak niet klopt of overeenkomt met eerdere scenes.

Rohieth

Avatar

Ze waren waarschijnlijk bezig met hun concert tour door heel Middle-Earth.

Chris23

Avatar

Zo dan , dat niemand anders ooit op dat idee gekomen is

Maac

Avatar

De grote vraag is echter waarom hij niet direct op één van de grote adelaars - vaak de redende engelen - sprong en direct naar Mordor vloog om daar de 'One Ring' te verwoesten.
Omdat het niet duidelijk is dat de slagingskans dan groter was geweest. Er is een bewuste keuze gemaakt om Mount Doom ongezien te willen bereiken.

Nooit begrepen waarom dit als een plothole wordt gezien.

Pepej

Avatar

Wat een onzin, dit werdt wel eens geopperd idd, vooral als grap toch, niet serieus te nemen natuurlijk.

Een echte plothole in de film is juist in het begin, waar bilbo de ring om doet en er weinig gebeurd behalve dat hij onzichtbaar wordt, hij ziet geen vlammend oog... terwijl dat een maand ofzo later wel gebeurd bij Frodo.
In het boek zitten tussen die momenten tientallen jaren, waarin sauron zijn vorm en macht beetje bij beetje hervind, en hij dus wel opmerkt wanneer de ring gebruikt wordt.
Wat ook jammer is, is dat de film niet liet zien dat die man die zn zoon in de fik wil steken maar zelf brandend naar beneden flikkert, zelf ook zo'n glazen bol had, en dacht dat hij sterk genoeg was om die te gebruiken, echter niet door had dat sauron hem zo manipuleerde, en hem door liet draaien

Colruiter

Avatar

Jullie zouden beter stoppen met deze reeks want dit is de derde plothole die jullie voorstellen en het is al de derde keer dat jullie er compleet naast zitten. Back to the Future is een tijdreisfilm en tijdreisfilms hebben altijd problemen met continuïteit ( hoe kan Marty in het verleden betalen met geld van de toekomst, hoe is het mogelijk dat ondanks het feit dat zijn ouders door zijn ingrijpen totaal andere mensen zijn geworden toch al dezelfde relaties hebben, hoe kan het dat Doc Brown nadat hij gezien heeft dat zijn tijdmachine-idee werkt deze niet eerder ontworpen heeft... moet ik nog doorgaan?), Shawshank-Redemption-Raquel-Welsh was geen plothole maar een essentieel onderdeel van het plot, en Lord-of-the-Rings-adelaars zijn geen plothole, alleszins geen film-plothole, want het is een overname van het boek, en er zijn bij het boek al eindeloze debatten geweest over die adelaars en waarom zij het niet deden, en er zijn voldoende bevredigende antwoorden om uit te kiezen.

CassidyButch

Avatar

Dan zouden ze hem zien aankomen en Gandalf heeft geroepen fly you fools

Frietgezicht

Avatar

@ Colruiter, je vergeet er eentje : https://www.filmtotaal.nl/nieuws/71621

tinus80

Avatar

@Colruiter: Heb je Back to the future uberhaupt ooit gezien? "hoe kan Marty in het verleden betalen met geld van de toekomst" > Met het geld uit de koffer van Doc, welke geld uit verschillende tijdperiode bevat. "hoe kan het dat Doc Brown nadat hij gezien heeft dat zijn tijdmachine-idee werkt deze niet eerder ontworpen heeft..." > Plutonium....? koop je niet op iedere straathoek Smiley face

V.w.b. je overige commentaar heb je gelijk Smiley face

Colruiter

Avatar

Tinus, plutonium koop je in 1985 ook niet op elke straathoek, want Doc onderhandelt met criminelen om het te krijgen, en dat kon hij al voor 1985 gedaan hebben, want plutonium is er al voor 1985, en ja, de geldkoffer was ik vergeten omdat je het Marty ook niet ziet uit die koffer nemen (het is ook al een tijd geleden dat ik de film gezien heb).

jesseboon

Avatar

Dit is geen plot-hole. Zijn de boeken gelezen? De adelaars bemoeien zich niet met midden aarde, dus offeren ze zichzelf niet op om een hobbit met een ring naar Mount Doom te vliegen, aangezien Midden Aarde toch hun "thuis" niet is. Ze komen uit Valinor. Gandalf had een band met deze adelaars (hij heeft hun koning, Gwaihir, gered van een giftige pijl), maar hij heeft ze niet onder controle. Het vragen om een gunst mocht, maar uiteindelijk besluiten de adelaars of ze helpen of niet.
Naast het feit dat de ring niet "zomaar" de berg in kon worden gegooid, want daar zijn deze beesten niet toe in staat, konden ze van mijlen ver gespot worden en het niet eens hebben gehaald.

Joe.

Eddie Singer

Avatar

Als schrijver moet je zuinig zijn met je 'Deus Ex Machina's'.

Chris23

Avatar

Liefst helemaal niet. (nooit geweten dat god aan de machine zijn oorsprong heeft aan oude toneelstukken waarin ineens een god aan een takelmachine het podium op kwam ghehe)

Spider-fan

Avatar

Aten die hobbits niet 7 maaltijden per dag? Ze zijn klein, maar waarschijnlijk heel zwaar door al dat eten. Die adelaars redden dat niet om er lang mee te vliegen.
En al dat haar op hun voeten kietelt de adelaars ook, waardoor ze moeten lachen en de hobbits eraf vallen.

Celestial

Avatar

@Pepej. Extended versie niet gezien?? wordt vaag behandeld in Return of the king.

meanrat

Avatar

Wat me opvalt is dat alle plotgaten die besproken worden door meestal de eerste post al wordt weerlegd. En dat terwijl er in deze film toch wel meer en grotere plotgaten zitten.

NieuwsFilm

meest populair