Netflix troeft Disney+ flink af

Netflix troeft Disney+ flink af

Welke impact zal deze situatie hebben?

Streamingdiensten zijn tijdens deze coronacrisis extra in trek bij het publiek. Er wordt flink wat meer gebingt en het aantal abonnementen neemt ook fors toe. Netflix heeft nu door deze situatie zijn daadwerkelijke kracht laten zien ten opzichte van Disney+.

Waar Netflix zich compleet focust op het uitbrengen van nieuwe content, zoals films en series, is Disney+ ook afhankelijk van de moederorganisatie The Walt Disney Company. En door de enorme schommelingen in de waarde van de aandelen, is Netflix nu meer waard dan Disney.

Waarde Netflix enorm
Door de klappen die Disney nu incasseert doordat Disneyparken en -winkels dicht zijn, Disney cruises niet doorgaan en Disney-films niet uitkomen in de bioscoop is de waarde van The Walt Disney Company onder de waarde van Netflix uitgekomen. Netflix is ook zelf fors gestegen in waarde.

De totale marktwaarde van Netflix komt uit op $140,7 miljard dollar tegen de 140,1 miljard dollar van The Walt Disney Company. Er werd al gespeculeerd dat een partij als Apple mogelijk Disney wil kopen. Maar of dat gaat gebeuren, valt te betwijfelen. De waarde van een bedrijf is nog niet de aankoopprijs.

NieuwsFilm

meest populair