Bijna zag 'Doctor Strange' er totaal anders uit

Heel even koos Marvel voor blauwe en gouden accenten.

Doctor Strange is nu een icoon. Voor vele mensen is de look die Benedict Cumberbatch heeft in zijn eerste film echt heel typisch geworden voor het personage. Maar voordat men op de look die we kennen uitkwam, zijn er veel verschillende ontwerpen geweest.

Ryan Meinderding, die meewerkte aan Doctor Strange en medeverantwoordelijk is voor het ontwerp, toont nieuwe concept art. Daaruit blijkt hoe anders de bekende cape van Doctor Stephen Strange er uit had kunnen zijn. Even werd er zelfs gedacht aan een blauwe cape, met gouden accenten.

Heel anders
Het ontwerp van Meinerding is heel anders dan wat we in de comics gezien hebben. Dat er in de film gekozen werd voor een ander design, past wel en maakt het wat trouwer aan het bronmateriaal. In de comics is het namelijk ook meer rood en minder blauw. Komt bij dat het huidige ontwerp best goed past bij de culturele invloeden die je in de film merkt.

Zo ligt de tempel van de Ancient One in Tibet en dat is in de film ook zo. Dat maakt het plaatje dat je hieronder ziet dus iets minder passend.

Dit bericht bekijken op Instagram

Unused Dr. Strange design from Dr. Strange. #drstrange

Een bericht gedeeld door Ryan Meinerding (@ryan_meinerding_art) op



NieuwsFilm

meest populair