'Resident Evil'-stuntvrouw wint rechtszaak na gruwelijk ongeluk

'Resident Evil'-stuntvrouw wint rechtszaak na gruwelijk ongeluk

Dat scheelde niet veel.

Stuntvrouw Olivia Jackson heeft een belangrijke zaak gewonnen tegen een van de bedrijven achter Resident Evil: The Final Chapter. Dat zorgt ervoor dat ze nu stappen kan nemen die wel eens heel duur kunnen blijken voor het stuntbedrijf waar ze voor werkte.

Jackson voerde tijdens de opnames van de film een gevaarlijke stunt op een motor uit. Die ging mis, waardoor ze maar liefst 17 dagen in coma lag. Ze verloor daarnaast haar linkerarm en heeft aan de linkerkant van haar lichaam geen gevoel meer. En ze heeft nog altijd veel pijn door het ongeluk en wordt daar nog altijd voor behandeld.

Belangrijke zaak
Volgens Jacksons advocaten werd de stunt te snel ingepland. De stunt werd bedacht doordat regen plannen voor een vechtscène die op dat moment opgenomen had moeten worden niet mogelijk maakte. Jackson reed tegen een camerakraan aan en raakte daarbij ernstig gewond.

Haar team stelt dat het feit dat de stunt op het laatste moment gepland werd, ervoor zorgde dat het ongeluk plaats kond vinden. Daar was Bickers Action SA, dat verantwoordelijk was voor het camerawerk, het niet mee eens. Maar nu oordeelt een Zuid-Afrikaanse hoge rechter dat Jackson gelijk heeft.

Het is volgens haar en haar advocaten een belangrijke stap richting rechtvaardigheid. "Ik mis mijn oude gezicht. Ik mis mijn oude lichaam. Ik mis mijn oude leven. Nu heb ik ten minste een oordeel van een rechter, dat deze stunt slecht gepland is en dat het niet mijn schuld is," aldus Jackson in een statement.

In september 2019 klaagde Jackson nog regisseur Paul W.S. Anderson en producent Jeremy Bolt aan. Maar die zaak ging niet door toen beide partijen het erover eens werden dat de zaak in Zuid-Afrika, waar het ongeluk plaats vond, afgehandeld moest worden.

NieuwsFilm

meest populair