Nederlanders stapelen andere diensten op Netflix

Nederlanders stapelen andere diensten op Netflix

Hoeveel diensten heb jij eigenlijk?

Het gaat goed met de streamingdiensten. Netflix heeft het eerste kwartaal meer dan 15 miljoen nieuwe abonnee's mogen bijschrijven. Daarnaast zijn er ook vele andere (nieuwe) diensten die aan de weg timmeren. Denk maar aan Amazon Prime Video, Disney+ en Apple TV+ en straks ook HBO Max en Peacock.

In Nederland gaat het ook goed met deze zogenaamde Over the Top (OTT) videodiensten. Zo steeg de omzet van Netflix in Nederland naar 350 miljoen euro. Dit wordt bekend via het Dutch TV-Video Market rapport van Telecompaper.

Stapelen van diensten
In 2020 gaan Disney+ en in minder mate Apple TV+ voor meer groei zorgen en daar helpt de huidige coronacrisis ook bij, aangezien veel mensen thuiszitten. Er wordt zelfs gesproken van het stapelen van diensten. Dit houdt in dat mensen twee of meer OTT-diensten hebben.

Het marktaandeel binnen de televisie- en videodiensten van de streamers groeide in 2019 naar bijna 16 procent. In 2017 was dat nog 13 procent. Dit is vooral te danken aan Netflix en Videoland. Netflix is na Ziggo (47%) en KPN (25%) de grootste TV-video aanbieder van Nederland met een aandeel van 11 procent.

NieuwsFilm

meest populair