'Maak Netflix en Disney+ gratis tijdens de lockdown!'

Een beetje een actie als Pathé Thuis misschien?

Tijdens de lockdown krijgen we van Pathé Thuis dagelijks een gratis film. Een streamingdienst als Disney+ doet ook iets door bepaalde films sneller online te zetten. Maar de kosten blijven hetzelfde, net als bij Netflix. Nu is er de roep om de diensten tijdelijk gratis te maken tijdens de lockdown.

Het antwoord op de vraag hoe lang we nog in een lockdown zitten, zal voorlopig gissen blijven. Zeker in in de States lijkt de coronacrisis nog lang niet voorbij en dat betekent dat er komende maanden waarschijnlijk nog flink gebingd wordt op de verschillende streamingdiensten.

Maak diensten als Netflix en Disney+ gratis
Op de petitie-website Change.org is nu ene Philip Kolas een online petitie gestart gestart om ervoor te zorgen dat de alle diensten die online films en series aanbieden tijdelijk gratis worden. Denk dan uiteraard aan diensten als zoals Netflix, Disney+, Apple TV+ en Amazon Prime Video.

De onderbouwing van de petitiestarter: "Als mensen zoveel kunnen kijken als ze willen, zal dit de stress van het isolement helpen te verlichten en mensen aanmoedigen thuis te blijven. Dit is een verantwoorde gezondheidsstrategie voor de gemeenschap."

Stand van zaken: 72.000 digitale handtekeningen. Ga jij deze ook ondertekenen? Dat kan hier.

NieuwsFilm

meest populair