Poll: download jij meer of minder illegaal door streamingdiensten?

Poll: download jij meer of minder illegaal door streamingdiensten?

Veel meer streamingdiensten zijn best leuk, maar deze zorgen ook voor veel kosten en verspreiding van de films en series.

Jarenlang was het de normaalste zaak van de wereld: illegaal downloaden van films, series en muziek. Muziekdiensten als Spotify hebben heel wat verandert in de muziekwereld. Maar doen streamingdiensten dat ook voor films en series? En download jij minder door streaming?

Naast de komst van de vele diensten is er meer verandert. Zo is na het illegaal aanbieden van content waar auteursrechten op rusten sinds 2014 ook het downloaden verboden. Je riskeert dus een boete als je illegaal downloadt. De controle op downloaden is echter nog minimaal aanwezig en een VPN-lijntje schermt je IP-adres af voor bijvoorbeeld waakhonden.

Download jij minder dan voorheen?
In tegenstelling tot Spotify zorgen de streamingdiensten dat het aanbod van films en series een stuk meer wordt verdeeld. Een simpel voorbeeld: als jij het Marvel Cinematic Universe nog een keer in zijn geheel terug zou willen kijken, dan heb je niet voldoende aan Disney+. De Spider-Man films en The Incredible Hulk staan op andere diensten.

Er zijn dus enorm veel streamingdiensten, van groot naar klein. En er komen er ook steeds meer bij. Naast de grote diensten als Netflix, Disney+ Amazon Prime Video, Videoland en Apple TV+ zijn er ook diensten die zich richten op bijvoorbeeld klassiekers, art-house of horrorfilms.

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

NieuwsFilm

meest populair