Is een vervolg op 'Assassin's Creed' toch mogelijk?

Is een vervolg op 'Assassin's Creed' toch mogelijk?

De film flopte, maar alles kan tegenwoordig.

De Australische filmmaker Justin Kurzel mocht proberen een verfilming te maken van Assassins Creed. De populaire games bleken moeilijk te verfilmen en de meeste reacties waren negatief. Dat leidde er ook meteen toe dat de film niet al te succesvol bleek aan de box office. Maar een vervolg is misschien mogelijk.

Kurzels film kostte 125 miljoen dollar om te maken en had met Michael Fassbender en Marion Cotillard twee sterke hoofdrolspelers. Maar desondanks bracht de film slechts 240 miljoen dollar op aan de wereldwijde box office. Dat weerhoudt Kurzel er niet van te dromen van een vervolg.

Moeilijk te maken
Allereerst vertelde Kurzel dat de film moeilijk was om te maken. "Je moet twee werelden balanceren: de moderne wereld waarin Callum Lynch terug gaat de Animus in en naar een bepaalde tijd reist. En dat is volgens mij ook waarom de meeste mensen de games spelen; ze willen ondergedompeld worden in een specifieke historische periode." Maar dat is moeilijk: "Dat werd zelfs het meest uitdagende van het schrijven, want hoe balanceer je die twee?"

Toch denkt hij wel aan een vervolg, dat wat hem betreft zich niet afspeelt in het verre verleden. "Ik denk dat het heel interessant zou zijn, om te kijken naar een tijd die niet zo ver is van het heden." De kans op dat vervolg is echter erg klein, wat ook Kurzel erkent.

NieuwsFilm

meest populair