Regisseur Todd Phillips kreeg gigantisch veel geld voor 'Joker'

Regisseur Todd Phillips kreeg gigantisch veel geld voor 'Joker'

Meer nog dan hoofdrolspeler Joaquin Phoenix.

Regisseur Todd Phillips kreeg dik betaald voor Joker. Vandaag horen we dat de beste man maar liefst 70 miljoen dollar over hield aan de regie van de film. Dat nadat de film maar liefst 1,07 miljard dollar verdiende aan de wereldwijde box office.

Warner Bros. twijfelde lang of het de film wel wilde maken. Daarom werd er uiteindelijk een laag budget toegekend: 70 miljoen dollar. De cast en crew accepteerden relatief lage inkomsten vooraf en gingen akkoord met hoge percentages achteraf. En zo dus ook Todd Phillips.

Enorm winstgevend
Deadline rekende uit dat de film maar liefst 830 miljoen dollar opbracht na aftrek van alle kosten (die neerkomen op 393 miljoen dollar). Zo was het budget 70 miljoen dollar, en kostte de marketing zo'n 120 miljoen dollar. Door alle (andere) kosten ook nog af te trekken, blijf je zitten met een nettowinst van 437 miljoen dollar, waarvan de helft voor filmstudio Warner Bros. was en de andere helft voor studio's Bron en Village Roadshow die elk 25% van het budget betaalden.

Daarnaast ging 70 miljoen dollar naar Phillips, meer dan naar hoofdrolspeler Joaquin Phoenix die een wat gewonere deal sloot en vooraf meer kreeg dan achteraf.

NieuwsFilm

meest populair