Amerikaanse remake Battle Royale

Er lijkt geen einde te komen aan de reeks Aziatische remakes die in Hollywood worden geproduceerd. Deze week waren de eerste testvertoningen van The Departed, de remake van de briljante Hongkong-thriller Infernal Affairs, en de reacties waren maar zo-zo. En als Martin Scorsese er niets van kan brouwen, wie dan wel?

Deze les lijkt echter niemand ter harte te nemen, want behalve de remakes van Oldboy, Bangkok Dangerous en The Eye is er ook een Amerikaanse versie van het gewelddadige juweeltje Battle Royale in de maak. Battle Royale was de laatste film van de Japanse meester Fukasaku Kinji, en speelde zich af in de nabije toekomst. Omdat de regering de jeugd niet meer onder controle kan houden, wordt er elk jaar één schoolklas naar een eiland gebracht, alwaar ze de opdracht krijgen elkaar te vermoorden tot er nog maar één overlevende is.

Het origineel was een compromisloze thriller/satire, en dat kunnen we natuurlijk van een Hollywoodstudio niet verwachten - het origineel is zelfs niet in de VS uitgebracht omdat het te schokkend werd gevonden. De keuze voor producer Neil Moritz (The Fast and the Furious, xXx, Torque en ga zo maar door) is ook nogal een veeg teken.

Loop dus liever nu naar de videotheek en bekijk het origineel - en pik dan meteen even Infernal Affairs en Oldboy mee.



NieuwsFilm

meest populair