Marvel-acteur flink onder vuur na kritiek op islam in dragqueenshow

Marvel-acteur flink onder vuur na kritiek op islam in dragqueenshow

Jeff Goldblum krijgt ook bijval.

Jeff Goldblum ligt onder vuur op social media na zijn opmerkingen over de islam in RuPaul's Drag Race, waar hij onlangs optrad als gastjurylid. Goldblum stelde een moslimdeelnemer de vraag of de islam 'anti-homo' en 'anti-vrouw' was en dat vinden veel kijkers maar ongepast.

Dragqueen Jackie Cox, zelf van Iraans-Canadese afkomst, verscheen met een ħijāb op de catwalk en dat leidde tot de vraag van Goldblum of hij religieus is. "Nee", antwoordde Cox. "Deze outfit reflecteert het belang van de zichtbaarheid van religieuze minderheden in dit land".

Goldblum, bekend van onder meer de Jurassic Park-films, vroeg Cox vervolgens naar de acceptatie van mensen die zich identificeren als LGBTQ binnen de islam: "Heeft de islam ook aspecten die anti-homo en -vrouw zijn? Maakt dat het probleem gecompliceerder?"

Twitter boos
Die vraag is bij sommige kijkers in het verkeerde keelgat geschoten, zo blijkt uit reacties op social media. De boze kijkers wijzen Goldblum er onder meer op dat de islam niet de enige godsdienst is die historisch gezien negatief staat tegenover homoseksualiteit.




Debat geopend
Andere kijkers prijzen Goldblums opmerkingen in de dragqueenshow juist. Zij vinden het belangrijk dat de positie van homo's en vrouwen in de islamtische wereld besproken wordt.

Uit recent onderzoek van het Public Religion Research Institute blijkt dat 52 procent van de Amerikaanse moslims het eens is met de stelling dat 'de samenleving homoseksualiteit moet accepteren'.

NieuwsFilm

meest populair