'Venom'-acteur Riz Ahmed heeft al meerdere familieleden aan coronavirus verloren

'Venom'-acteur Riz Ahmed heeft al meerdere familieleden aan coronavirus verloren

In een recent interview laat hij zich uit over het virus en wat dit met zich meebrengt.

Riz Ahmed, o.a. bekend van Nightcrawler en Venom, heeft al twee familieleden verloren aan COVID-19. In een recent interview liet de acteur zich uit over het coronavirus.

Zo begint hij: ''Ik wil geloven dat zij, en alle anderen, niet voor niets zijn gestorven. We moeten de handen uit de mouwen steken voor een betere toekomst''.

Politiek
Ahmed vindt dat de pandemie in sommige landen wordt aangewend voor politieke doeleinden: ''Kijk naar Amerika. Donald Trump gebruikt het als excuus om immigranten te weren en de Hongaarse overheid om meer macht te verkrijgen''.

''In India wordt de uitbraak van COVID-19 weer de 'corona-jihad' genoemd en wordt de schuld in de schoenen van de moslims geschoven. In de ziekenhuizen wordt er dan ook een onderscheid gemaakt tussen moslims en niet-moslims''.

De zorgverleners
Ahmed, een Brit met Pakistaanse roots, zegt dat de helft van de zorgverleners in het Verenigd Koninkrijk tot de etnische minderheden behoort en daardoor het ook erg lastig heeft: ''De mensen onderaan de ladder hebben bij elke crisis in de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk het land overeind gehouden en juist zij worden het zwaarst getroffen door de pandemie''.

''We mogen dan wel zeggen dat we de National Health Service een warm hart toedragen, maar houden we ook van de mensen die de NHS in stand houden? Wanneer we roepen dat ze moeten oprotten en terugkeren naar hun eigen land zeggen we namelijk iets héél anders...''

Hoop
Ahmed hoopt dat ook dat we na de crisis zullen leren van onze fouten: ''Ik hoop dat we door de coronacrisis inzien hoe dom onze vooroordelen zijn. Dit voelt aan als een globale reset van onze economie, spiritualiteit en politiek. Hopelijk vormt het de grondslag voor een eerlijkere, evenwichtigere en duurzamere wereld''

NieuwsFilm

meest populair