Gerucht: Disney wil Jon Favreau of Russo Brothers voor live-action remake 'Hercules'

Gerucht: Disney wil Jon Favreau of Russo Brothers voor live-action remake 'Hercules'

De studio zou teruggrijpen op een aantal bekende gezichten.

Hercules (1997) wordt de volgende animatiefilm die een live-action remake van Disney krijgt. De studio is momenteel op zoek naar een geschikte regisseur en blijkt volgens insiders een aantal interessante namen op het oog te hebben.

Disney overweegt wederom een beroep te doen op Jon Favreau (The Lion King), de regiebroers Joe en Anthony Russo (Avengers: Endgame) óf Gore Verbinski (Pirates of the Caribbean) voor de moderne filmbewerking van Hercules. Dat meldt The Disinsider.

Volgens die site worden deze drie namen vooralsnog slechts in de wandelgangen genoemd en hebben er nog geen formele gesprekken plaatsgevonden. Dat Disney teruggrijpt op deze drie vertrouwde gezichten is niet heel verrassend. Hun eerdere werk heeft de studio immers miljarden dollars opgeleverd.

Over de film
In Hercules vertelt het verhaal van de gelijknamige godenzoon. Hades, de god van de onderwereld, richt zijn pijlen op Hercules omdat hij bang is dat hij zijn plannen om de macht op de godenberg Olympus te grijpen zal verstoren. De populaire animatiefilm bracht destijds zo'n 270 miljoen dollar op bij een budget van zo'n 90 miljoen.

NieuwsFilm

meest populair