Deze 4 acteurs waren ooit bijna James Bond

Deze 4 acteurs waren ooit bijna James Bond

Sean Connery was de eerste 007 en Craig de huidige. Maar wie speelden de rol bijna?

Op dit moment hebben zes acteurs de rol van James Bond gespeeld in de officiële reeks met 24 Bond-films. Uiteraard was Sean Connery de eerste en op dit moment is Daniel Craig de enige echte 007. Maar welke acteurs grepen ooit naast de rol?

James Brolin (The Amityville Horror) werd in het verleden daadwerkelijk aangenomen voor de rol toen bleek dat Roger Moore niet wilde terugkeren voor Octopussy uit 1983. Het feest ging niet door voor Brolin, aangezien Moore toch besloot om opnieuw zijn smoking aan te trekken.

Nog steeds wordt hij gezien als een potentiële Bond na Craig, maar voor regisseur Casino Royale-regisseur Martin Campbell was Henry Cavill (Man of Steel) al de eerste keuze. Aangezien Cavill op dat moment pas de twintig was gepasseerd, viel hij af bij de producenten en werd er gekozen voor Craig.

Ook wijlen Adam West (Batman) zou de rol aangeboden hebben gekregen. Hij weigerde. In zijn memoires stond opgenomen dat hij vond dat de rol voorbestemd was voor een Britse acteur. Er werd uiteindelijk gekozen voor Moore.

En ook Liam Neeson (Taken) mocht bijna "Bond... James Bond" zeggen. Hij was de topkandidaat om de hoofdrol te pakken in GoldenEye uit 1995. Neeson heeft aangegeven dat hij de rol moest weigeren. Had hij dat wel gedaan, dan zou zijn vrouw niet met hem zijn getrouwd.

Overige namen die ooit hoog op het lijstje van de producenten hebben gestaan, zijn naar verluidt Clint Eastwood, Sean Bean, Hugh Jackman en Ewan McGregor.

NieuwsFilm

meest populair