Oeps! Nieuwe ontdekking maakt 'Jurassic Park'-dino totaal onrealistisch

Heel lang leek het beest echt.

De Jurassic Park-franchise heeft redelijk wat kritiek moeten incasseren vanwege de manier waarop dinosaurussen worden weergegeven. Alhoewel de eerste films een zo realistisch mogelijke aanpak hanteerden en de wetenschappelijke consensus volgden, hebben nieuwe ontdekkingen ertoe geleid dat de boel behoorlijk achterhaald is.

Dat blijkt vandaag eens te meer. De Spinosaurus, die we zagen in Jurassic Park III blijkt echt een heel ander leven geleid te hebben dan tot nu toe verwacht werd. In Nature schrijven paleontoloog Dr. Nizar Ibrahim en zijn team dat de Spinosaurus geen landdier was zoals gedacht werd.

Actief waterleven
"Deze ontdekking is de laatste nagel in de doodskist voor het idee dat niet-vliegende dinosaurussen zich nooit begaven in het water. Deze dinosaurus joeg actief op prooi in het water en stond niet in ondiep water, te wachten tot er vissen langszwommen. Hij bracht waarschijnlijk het grootste deel van zijn leven in het water door."

Het onderzoek van Dr. Ibrahim en zijn team leidde tot de ontdekking dat het beest een staart had die als een vin kon werken. Vervolgens maakte men een model en bleek dat de Spinosaurus zeer waarschijnlijk een staart had die het ertoe in staat stelde om net als een krokodil door het water te zwemmen. Dat ziet er dan ongeveer zo uit:



Waarschijnlijk werd een Spinosaurus rond de veertien tot achttien meter lang. Een behoorlijk groot beest dus, dat tijdens het Krijt leefde in wat nu Egypte is.

NieuwsFilm

meest populair