Impact corona: Beroemde acteur naast beenamputatie ook blijvende longschade

Impact corona: Beroemde acteur naast beenamputatie ook blijvende longschade

De artsen hopen dat Nick Cordero snel weer op eigen kracht kan ademen.

De door het coronavirus getroffen acteur Nick Cordero heeft blijvende longschade opgelopen als gevolg van COVID-19. Dat laat zijn vrouw Amanda Kloots weten via Instagram. De Canadese Broadway-acteur vecht al weken in het ziekenhuis tegen het longvirus.

Het zit Nick Cordero niet mee. De acteur verloor twee weken geleden al zijn rechterbeen, omdat artsen deze moesten amputeren vanwege complicaties die waren opgetreden door het gebruik van bloedverdunners. Deze kreeg Cordero toegediend vanwege bloedstollingsproblemen in zijn been.

Via Instagram heeft zijn vrouw Amanda Kloots nu een update gegeven. Een nieuwe CT-scan laat volgens haar zien dat Cordero geen interne bloedingen meer heeft, maar dat zijn longen wel flink beschadigd zijn door het virus. Artsen vergelijken zijn longen nu met die van iemand die vijftig jaar lang gerookt heeft.

Lange strijd
De artsen proberen zijn situatie nu stabiel te krijgen, zodat hij van de beademing af kan. Cordero werd vandaag precies een maand geleden opgenomen in het ziekenhuis.



NieuwsFilm

meest populair