Welke 'Star Wars'-film onder Disney stelt het meest teleur?

Er verschenen sinds 2015 maar liefst vijf Star Wars-films. Welke stelde het meest teleur?

Teleurstelling lijkt bij velen te overheersen na 5 jaar Star Wars onder het bewind van The Walt Disney Company. De entertainmentreus kocht op 30 oktober 2012 de studio voor zo'n 4 miljard dollar van George Lucas en kondigde gelijk de vervolgreeks aan én er moesten meerdere verdiepende "Anthology"-films komen.

Nu zijn deze plannen afgerond én lijkt de nabije toekomst van "a galaxy far, far away..." bij Disney+ te liggen, waar met The Mandalorian mogelijk het beste product tot op heden verscheen onder Disney. Maar nu de films... Welke van de vijf stelde het meest teleur?

De zwakste Star Wars-film onder Disney
De keuze is aan jou en er hoeft eigenlijk weinig uitgelegd te worden. Duidelijk is wel dat de Skywalker Saga altijd onder vuur heeft gelegen, ook ten tijden van de originele trilogie die in 1977 startte met het bekroonde Star War: Episode IV - A New Hope. De reacties tijdens de verschijning van de prequelfilms zijn te vergelijken met de huidige wisselende reacties op de vervolgreeks.


De volgorde van verschijning met daarachter de "ster-score" van FilmTotaal: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (8,0), Rogue One: A Star Wars Story (7,2), Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (7,6), Solo: A Star Wars Story (6,5) en Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker (6,1).

NieuwsFilm

meest populair