Netflix

3 brute horrorfilms die nu gewoon op Netflix staan!

Deze horrorfilms moet je zeker even kijken.

door Bram de Groot om 22:43 in Netflix
Er staan veel opvallende horrorfilms op Netflix. Soms bar slecht, soms best oké en soms helemaal supergaaf! Hieronder drie gruwelijke horrorfilms die zeker de moeite waard zijn!

The Witch (2015)

Regie: Robert Eggers | Hoofdrollen: Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson en Kate Dickie

Deze 2015-horrorfilm won tijdens het Sundance Film Festival 2015 de Directing Award: U.S. Dramatic. Met een hoofdrol voor Anya Taylor-Joy, tegenwoordig te zien in grotere films, zien we een gezin dat een toegewijd christelijk leven leidt, in een verlaten bos. Een duistere entiteit weet het gezin echter te ontwrichten.Verónica (2017)

Regie: Paco Plaza | Hoofdrollen: Ana Torrent, Leticia Dolera en Sonia Almarcha

Deze Spaanse horrorfilm uit 2017 is zeker niet bij iedereen bekend. De ontvangst was sterk en tijdens de 'Spaanse Oscars' (de Premios Goya) kreeg de film veel nominaties, en won voor 'Beste geluid'. De film laat zien hoe een groep vriendinnen een ouijabord gebruikt om de dode vader van Verónica op te roepen. Slecht impuls...Hereditary (2018)

Regie: Ari Aster | Hoofdrollen: Toni Collette, Alex Wolff en Gabriel Byrne

Deze horrorfilm van Ari Aster heeft een voortreffelijke trailer en werd laaiend enthousiast ontvangen door de schrijvende liefhebbers. Net als bij het eerder genoemde The Witch kon het mainstream publiek niet zoveel met de creatievere invalshoeken. We zien een gezin compleet doordraaien als er vreemde dingen in hun huis gebeuren.21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Moviemagic

Avatar

Ik heb ze alle drie gezien en Veroniqa was leuk. Echter Hereditary vonden mensen eng en ik vond er geen bal aan. The witch was ook niet veel aan ondanks dat er goed geacteerd werd. Maar ik zal wel één van de weinige zijn hierin aangezien er zoveel mensen er positief op reageerde.

Marklar

Avatar

Hereditary was top
The VVitch viel me tegen na alle lovende recensies. Aardig sfeertje maar uiteindelijk niet zoveel bijzonders.
Veronica maar eens checken binnenkort

Frietgezicht

Avatar

Veronica nog zien. The Witch vond ik vooral goed dankzij de sfeer.
Hereditary is niet eng maar een prima dramafilm zonder horror die de laatste 20 min compleet ontspoort in iets wat we 100x eerder gezien hebben.

meanrat

Avatar

@Moviemagic, ga je ogen spoelen. Of speel je de omgekeerde wereld? The Witch is bijzonder goed. Hereditary ook. De laatste is overigens niet eng, maar wel zeer gruwelijk. En juist Veronica is zo vreselijk saai en voorspelbaar.

@Marklar; The Witch niet veel bijzonders? Ook weer zo vreemd. Ik kijk vaak horror en kom nog zelden iets bijzonders tegen. Bij The Witch had ik dat gevoel dus wel. Het is inderdaad een unieke film en een waar meesterwerk.

Maac

Avatar

Ik vond Hereditary op zich wel oké en The VVitch niet veel aan. Véronica nog niet gezien.

Master Of Films

Avatar

The VVitch vind ik top. Hereditary vind ik top. Beide unieke films in het psychologische horror genre.

Verónica nog niet gezien, maar staat wel in mijn Netflix kijklijst.

adofmirosch

Avatar

Allen the Witch gezien. Vond die ook niet veel aan. Alleen was die bok wel leuk.

Robbepost

Avatar

Alleen Hereditary gezien. Ik vind het een erg goede film!

Frietgezicht

Avatar

Niet echt horror maar wel r-rated en veel gore is die nieuwe Netflix film van de makers van The Raid.

Mortal Kombat : Death Island

Synopsis :
Sonya Blade, Johnny Cage, Sub-Zero, Scorpion en vele anderen worden op een eiland gedropt. Doel : Als laatste overblijven.
Als er toevallig ook nog 5 Predators arriveren breekt de hel helemaal los.

Cast : Iko Uwais, Yayan Ruhian, Bradley Cooper, Christopher Lambert

Mav Damian

Avatar

Hereditary en The VVITCH zijn een van de beste horrorfilms van deze decennium. Beide toppers. Veronica moet ik ook nog zien.

xarkov

Avatar

Alle drie prima films Smiley face

Dawgruule

Avatar

Frietgezicht; houd eens op man. Geen idee of je het als grap bedoeld of dat je gewoon teveel tijd hebt... maare...kappen nou!

Moviemagic

Avatar

@ meanrat.

Je zal vaker in het leven tegenkomen dat iemand een andere mening heeft dan u misschien heeft.

MARQ242

Avatar

Hereditary was erg goed. In die film zit zoveel lagen en verborgen betekenissen dat het de moeite waard is om eens een goeie analyse ervan te gaan kijken en dan de film nog eens te zien.
The Witch vond ik ook erg fijn, vooral omdat het eens serieus de heksen folklore in New England als thema heeft. Weinig enge momenten, maar een mooie sfeer. Veronica zal ik zeker eens checken.

Ang3l

Avatar

@Moviemagic

Dan hou jij gewoon van een ander genre horror. Want Veronica is heel standaard horror, en Witch/Hereditary veel subtielere psychologische horror. Niks mis mee.

Jamal M

Avatar

The Witch had vele kippenvel momenten! Over deze film is veel nagedacht, de dialogen zijn bijvoorbeeld letterlijk overgenomen van heksen die terecht stonden in vele rechtszaken destijds. Daarnaast heeft de film vele verborgen symbolen zoals de zware geit.

Fluffer

Avatar

The witch was verrassend goed , moest het van de sfeer en de sluipende spanning hebben .
Een verademing tussen vele andere horrorfilms.

Maikjax

Avatar

Hereditary vond ik top. The witch is niet mijn ding, duurde allemaal veelste lang.

Spider-fan

Avatar

Ik vond ze alledrie wel goed. The Witch vond ik de beste, dan Verónica. Hereditary is wel een apart geval, misschien meer drama dan horror. The Witch was zeer gehyped, maar deed recht aan de hype voor mij. Bij Hereditary was vooral gezegd dat het heel eng zou zijn (The Exorcist van deze generatie werd gezegd), maar juist dat viel erg mee, was zelden eng.

Baba Yaga

Avatar

2 van de 3 niet gezien. Hereditary had een sterk begin maar the last act sloeg nergens op en verpeste de rest van de film voor mij.

Sunspot

Avatar

Mwa, gaan wel.

NieuwsFilm

meest populair