Video

Daniel Radcliffe heel even terug als Harry Potter

De acteur leest het eerste hoofdstuk van het eerste boek voor.

door Jim Pedd om 18:40 in Video
Heel even is acteur Daniel Radcliffe terug als Harry Potter. De acteur werkte mee aan het Harry Potter at Home-initiatief en leest daarvoor een deel van het eerste boek van schrijfster J.K. Rowling voor.

Op de site van Wizarding World vind je nu een boel video's waar beroemdheden een hoofdstuk van Harry Potter and the Sorcerers Stone voorlezen. Het gaat om mensen als Eddie Redmayne en David Beckham. Maar de aftrap vindt plaats door Harry Potter zelf, Daniel Radcliffe.

Eerste deel
Je zou het bijna niet denken, maar het eerste boek uit de franchise komt uit 1997. In het boek krijgt de jonge wees Harry Potter op zijn elfde verjaardag een brief van een uil. Daarin staat dat hij is toegelaten tot Zweinstein, een toverschool. In zijn eerste schooljaar maakt Harry een boel vrienden en krijgt hij te maken met de terugkeer van de kwaadaardige tovenaar Voldemort. Hij doodde Harry's ouders en probeerde ook Harry te doden toen die pas vijftien maanden oud was.

In 2007 publiceerde Rowling het laatste boek in de reeks, Harry Potter and the Deathly Hallows. Haar boeken telden gezamenlijk meer dan vierduizend pagina's en zijn in 65 talen gepubliceerd.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair