UPDATE: Bioscopen mogen straks weer open, maar met deze forse beperking

UPDATE: Bioscopen mogen straks weer open, maar met deze forse beperking

EenVandaag weet te melden hoe we uit de lockdown komen.

Mocht je de bioscoop heel erg gemist hebben, dan hebben we goed nieuws voor je. Volgens bronnen van Een Vandaag kondigt premier Rutte straks samen met minister De Jonge aan dat vanaf 1 juni bioscopen, theaters en restaurants weer open mogen.

Daarvoor geldt dat mensen die gereserveerd hebben welkom zijn. Ook is er plek voor maximaal dertig mensen, die ook de 1,5-meterregel in acht moeten nemen (tenzij het om gezinnen gaat). Dat is in lijn met de eerdere invulling die Pathé al gaf aan de coronamaatregelen.

Looprichtingen
Pathé dacht toen vooral aan looprichtingen in theaters en maximaal dertig procent van de capaciteit in een theater te kunnen vullen. Dat is voor veel kleinere filmtheaters niet mogelijk; daar was al behoorlijk wat commentaar op vanuit de filmtheaters, die geen ruimte hebben voor looprichtingen en niet de mogelijkheid hebben om te draaien met zo'n kleine bezetting.

Nu lijkt het er dus op dat er nog veel minder bezoekers in een zaal mogen en er maximaal dertig mensen welkom zijn.
UPDATE: Tijdens de persconferentie hebben premier Rutte en minister De Jonge bovenstaand bericht bevestigd. Als je naar de bioscoop wilt, ben je verplicht te reserveren en moet je enkele vragen beantwoorden. Aan de hand van die vragen moet vastgesteld worden of je mogelijk het coronavirus hebt.

NieuwsFilm

meest populair