5 grote superheldenfilms die NOOIT werden gemaakt

5 grote superheldenfilms die NOOIT werden gemaakt

Deze superheldenfilms moesten er komen, maar zagen het levenslicht niet.

Misschien zijn er wel meer films in ontwikkeling dan er daadwerkelijk gemaakt worden en dat lijkt zeker te gelden voor het superheldengenre. Tientallen grote films in het genre werden al helemaal uitgedacht met vaak indrukwekkende namen. Toch werd de stekker eruit getrokken. Hieronder vijf van die titels.


Bekijk de afbeeldingJustice League: Mortal (2009)

Deze film zou geregisseerd gaan worden door George Miller (Mad Max). Hij kreeg een enorm budget en er was al een cast met Megan Gale (Wonder Woman), D.J. Cotrona (Superman), Armie Hammer (Batman), Adam Brody (The Flash), Santiago Cabrera (Aquaman), Hugh Keays-Byrne (Martian Manhunter) en Common (Green Lantern).

De film met een budget van $220 miljoen werd geschrapt mede door het succes van Batman Begins waardoor Warner Bros. ging inzetten op soloprojecten zoals Green Lantern en Man of Steel.


Bekijk de afbeeldingX-Men Origins: Magneto (2009)

Na het succes van de eerste drie X-Men films was er het plan om bepaalde personages solofilms te geven waarin de achtergrond en herkomst bekeken zou worden. De eerste was X-Men Origins: Wolverine en deze faalde behoorlijk. De tweede moest X-Men Origins: Magneto van schrijver / regisseur David S. Goyer en deze moest (ook) in 2009 verschijnen.

De film belandde in een limbo door de schrijversstaking in 2007 / 2008. Er zou gekeken worden naar het jaar 1961 waarin Xavier en Magneto een slechterik zouden bevechten. Ian McKellen moest weer te zien zijn als Erik Lensherr / Magneto. Uiteindelijk werd een deel van het verhaal gebruikt in X-Men: First Class (2011).


Bekijk de afbeeldingSuperman Lives (jaren 90)

Deze Superman-film moest in de jaren 90 in productie gaan, onder regie van Tim Burton (Batman, Batman Returns) en met Nicolas Cage in de titelrol. De slechteriken waren ook bekend: Brainiac, Lex Luthor en Doomsday.

Superman Lives kwam er uiteindelijk niet, ondanks dat Cage officieel was aangekondigd en een pak had gekregen. Jaren later in 2015 verscheen er een documentaire met de titel The Death of Superman Lives: What Happened?


Bekijk de afbeeldingGambit (2020)

Deze X-Men film zou waarschijnlijk gewoon aankomende zomer zijn verschijnen als Disney niet 20th Century Fox had gekocht. Eén van de velen X-Men films overigens. De hoofdrol zou gespeeld gaan worden door Channing Tatum en de regie lag op een zeker moment in handen van Gore Verbinski.

Opvallend is dat Tatum zelfs met de cast van andere X-Men films op de foto ging tijdens een bijeenkomst op Comic Con San Diego. In 2019 werd de film definitief gecanceld. De kans lijkt klein dat dit project door Disney nieuw leven in wordt geblazen.


Bekijk de afbeeldingSpider-Man 4 (2011)

Sam Raimi's Spider-Man trilogie met Tobey Maguire moest in de zomer van 2011 een vierde deel krijgen. Heel gek zou dit niet zijn geweest. Ondanks een mager ontvangst was Spider-Man 3 uit 2007 een financieel succes.

Er moesten rollen komen voor John Malkovich als Vulture en Anne Hathaway als Black Cat. Ook moest Dr. Curt Connors (Dylan Baker) transformeren naar de Lizard. Uiteindelijk was er een hoop gedoe rondom het script en besloot Sony de stekker uit de plannen te trekken, in januari 2010.

NieuwsFilm

meest populair