Bizar hoeveel meer er geNetflixt wordt in Nederland

Bizar hoeveel meer er geNetflixt wordt in Nederland

We zitten thuis, dus we gaan kijkbuizen!

Kijk jij meer dan voorheen naar de verschillende streamingdiensten zoals Netflix en Disney+? De kans is groot van wel, aangezien er volgens Stichting KijkOnderzoek (SKO) heel wat meer is afgestemd op het kleine scherm sinds de coronamaatregelen van kracht zijn.

Ten opzichte van april 2019 is er afgelopen maand 7 procent méér gekeken naar de reguliere tv (live lineair) en maar liefst 24 procent meer naar 'uitgesteld kijken'. Maar de echte grote stijging zit bij streaming.

Er werd namelijk maar liefst 56 procent méér naar Netflix en de andere streamingdiensten gekeken. En dat is een flink sterkere stijging dan in maart.

Huiskamertelevisie: veel minuten!
Maar liefst 217 minuten wordt er per dag gebruikgemaakt van de huiskamertelevisie. In april 2019 was dat nog 185 minuten. Dus 3,5 uur per dag staat de tv aan in de huiskamer. Overigens stond de tv minder vaak aan dan in maart dit jaar. Toen stond deze nog 229 minuten aan. Dit komst door seizoensinvloeden.

De opsplitsing van de 217 minuten zien er als volgt uit:

- Lineaire televisie 167 minuten (+9% op jaarbasis), waarvan Live lineair 142 minuten (+7% op jaarbasis) en Uitgesteld lineair 25 minuten (+24% op jaarbasis).
- Overige zaken, met name VOD, 50 minuten (+56% op jaarbasis).

NieuwsFilm

meest populair