'Bijna volle bioscoopzaal (70%) is op deze manier mogelijk'

Theater Markant komt met een oplossing.

Vanaf 1 juni mogen theaters en bioscopen weer open voor het publiek. Het grote probleem: er mogen slechts 30 mensen in een zaal zitten. En dat is te weinig om te kunnen overleven. En dat geldt voor zowel de kleinere filmhuizen als grote ketens.

De eigenaar van Theater Markant uit het Brabantse Uden komt nu met een plan dat mogelijk moet maken dat er in zalen van theaters en bioscopen veel meer publiek kan tijdens de coronabeperkingen. Het plan wordt al onderstreept door het keuringsinstituut TÜV Nederland.

Tot 70% bezetting in de zaal
Het plan stelt voor dat er kleine plastic schotten tussen de bezoekers worden geplaatst. Ook mogen er geen pauzes zijn en worden er looplijnen ingezet door middel van grote plantenbakken. Deze houden looplijnen uit elkaar.

"Dit plan biedt theaters, maar ook concertgebouwen, bioscopen en andere podia dé kans om op een veilige, verantwoorde manier uit de crisis te komen en weer op actieve wijze invulling te gaan geven aan hun maatschappelijke rol," stelt theaterdirecteur Jan Wouda. "De situatie is voor veel theaters onhoudbaar geworden."

Outbreak Management Team
Samen met het bureau Tausch uit Schijndel roept het theater het Outbreak Management Team van het kabinet op zich razend snel over het voorstel te buigen om te oordelen of theaters en bioscopen met deze aanpassingen weer snel en verantwoord de deuren kunnen openen.

NieuwsFilm

meest populair