'Doctor Sleep'-regisseur maakt Stephen King-verfilming 'Revival'!

Mike Flanagan kan geen genoeg krijgen van Stephen Kings verhalen.

Mike Flanagan, regisseur/scenarist van o.a. Doctor Sleep en Gerald's Game, en producent Trevor Macy worden herenigd voor een derde Stephen King-verfilming. Ditmaal betreft het een filmversie van het boek Revival uit 2014, die ze zullen maken voor Warner Bros. Pictures.

Kings boek gaat over de relatie tussen een aan heroïne verslaafde muzikant en een dubieuze religieuze 'heler' met een verborgen agenda. Laatstgenoemde is bereid tot alles om te kunnen communiceren met zijn overleden vrouw en kind. Dit mondt echter uit in Lovecraft-achtige taferelen.

Flanagan schrijft momenteel het script, en heeft daarnaast de optie om zowel te regisseren als te produceren. Eerder was het de bedoeling dat Josh Boone (The Fault in Our Stars) de film zou maken, maar die poging leidde tot niks. Boone werkt momenteel overigens wel aan de miniserie van Stephen Kings The Stand.

Flanagan
Hoewel Doctor Sleep het goed deed bij critici (en opnieuw ontdekt lijkt te worden op Blu-ray en streaming), was de film financieel niet bepaald succesvol. Warner Bros. heeft echter het volste vertrouwen in Flanagan en Macy, en geeft ze daarom de mogelijkheid om Revival te verfilmen.

Het is nog onduidelijk wanneer we Revival kunnen verwachten. Later dit jaar kunnen we wel nog genieten van Flanagans serie The Haunting of Bly Manor op Netflix.


NieuwsFilm

meest populair