'Tenet' van Christopher Nolan gaat tijdreizen tijdens de Koude Oorlog!

'Tenet' van Christopher Nolan gaat tijdreizen tijdens de Koude Oorlog!

Een Koude Oorlog staat centraal in Tenet, de volgende film van Christopher Nolan.

Of Tenet ook daadwerkelijk in juli gaat verschijnen lijkt volgens velen zeer onwaarschijnlijk, maar de kans bestaat nog altijd. Warner Bros. laat de film voorlopig staan op midden juli terwijl vele andere films vluchten naar datums later in het jaar, of zelfs naar de zomer van 2021.

Maar waar gaat de nieuwe film van Christopher Nolan eigenlijk over? Het is duidelijk dat het een soort van spionagethriller is met opnieuw de factor tijd als een belangrijk plotelement. Een in juli te verschijnen 'making of'-boek verraadt meer.

The Secrets of Tenet: Inside Christopher Nolan's Quantum Cold War
De omschrijving van het boek van James Mottram geeft aan dat mensen nog jaren na de verschijnings van de film het over het ingenieuze verhaal van Nolans "time-bending masterpiece" zullen hebben. Ook wordt er gehint naar tijdreizen naar "de toekomst... en mogelijk het verleden."

De titel van het boek zegt nog meer: "Quantum Cold War". Of de titel hiermee doelt op de Koude Oorlog zoals wij die uit het verleden kennen valt te betwijfelen, dus mogelijk richt het verhaal zich op een toekomstige Koude Oorlog. Voorlopig zal het een mysterie blijven.


Met rollen voor John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Michael Caine, Himesh Patel, Clémence Poésy en Dimple Kapadia moet Tenet op 15 juli verschijnen. Hopelijk blijft die datum staan!

NieuwsFilm

meest populair