De 'Avatar'-vervolgen hebben dit bizar hoge budget

James Cameron heeft geld als water voor zijn vier films.

Films zijn altijd een grote gok. Vooral als je een filmreeks maakt, is het een enorme gok. Vaak is het voordeliger om ze back-to-back op te nemen. Dat scheelt bakken met geld, maar maakt het een risicovolle onderneming.

Zo kostte het 281 miljoen dollar om de drie Lord of the Rings-films te maken. Een waardevolle gok voor New Line Cinema, dat uiteindelijk 3 miljard dollar verdiende. En de Hobbit-films waren al een stuk duurder met een budget van 745 miljoen dollar (en eveneens een verdienste van 3 miljard dollar). Nu is er een nog grotere gok voor de Avatar-vervolgen van James Cameron.

Enorm budget
Volgens Deadline is het gecombineerde budget van de films van James Cameron meer dan 1 miljard dollar. Dat is niet veel meer dan het origineel uit 2009, maar alsnog enorm veel, want door vier films groen licht te geven, die volgen op een productie van tien jaar geleden, gok je wel heel erg op een succes.

Tegelijk was Avatar in 2009 natuurlijk een monsterhit met een verdienste van 2,7 miljard dollar aan de wereldwijde box office. De kans dat het een succes wordt is dus groot. In december 2021 moet het eerste vervolg in de bioscopen draaien.

NieuwsFilm

meest populair