Disney blijft optimistisch: 'Mulan' gewoon in juli te zien

Disney blijft optimistisch: 'Mulan' gewoon in juli te zien

De maand juli moet weer de eerste grote bioscoopmaand worden.

Als het straks 1 juni is dan kunnen de Nederlandse bioscopen alvast een beetje warmdraaien voor juli. vanaf 1 juli mogelijk de zalen weer ruimer gevuld worden tot 100 bezoekers per zaal. Een groot voordeel aangezien in die maand nog enkele grote zomerfilms gepland staan.

Eén van de grootste releases van het jaar verschijnt dan ook. Dit is de sprookjesfilm Mulan van Disney en de studio ziet voorlopig geen reden om de film nogmaals te vertragen. Eerder stond deze gepland voor eind maart dit jaar.

"We zijn optimisten"
Misschien is dit tegen beter weten in, aangezien de kans groot is dat er wereldwijd nog vele zalen dicht zitten of beperkt zijn gevuld. "Bij Disney zijn we een stel optimisten, en ik denk dat het een heel goede releasedatum is voor deze specifieke titel," legde Disney CEO Bob Chapek uit tegenover CNBC.

Wat betreft de overige bioscoopreleases zei Chapek dat ze "een trede per keer nemen". Hiermee zegt hij dat Disney de situatie per dag aankijkt. Aangezien de bioscopen in China weer open kunnen vanaf 1 juni, lijkt een release midden juli een goed moment voor Niki Caro's Mulan.



NieuwsFilm

meest populair