Disney-baas over verschijnen van films als 'Black Widow' en 'Mulan' op Disney+

Disney-baas over verschijnen van films als 'Black Widow' en 'Mulan' op Disney+

Hoe groot is de kans dat het gebeurt?

Even geleden werd duidelijk dat Disney de potentiële blockbuster Artemis Fowl niet laat verschijnen in de wereldwijde bioscoopzalen. De film krijgt een enkeltje naar Disney+ en daarmee is het een mooie trekpleister voor de groeiende streamingdienst. Gaan er meer grote films volgen?

Bioscopen zijn niet blij dat er nu grote bioscoopfilms direct naar streaming gaan en de nieuwe Disney-baas Bob Chapek lijkt hierop te reageren door te zeggen dat er op een "zeer weloverwogen basis" wordt besloten om dit te doen met de titels van de Disney-studio's.

Wanneer wel en niet?
"We geloven in de bioscoopervaring, met name om grote blockbuster franchisefilms te lanceren," zei Chapek tegenover CNBC. "Het voedt het hele Disney-bedrijf, van consumentenproducten tot themaparken en vervolgens ook Disney+. We denken dat dit de meest slimme manier is om onze grote tentpole-films te lanceren."

"Met de luxe van Disney+ en het enorme succes dat het heeft gehad met 54,5 miljoen huishoudens over de hele wereld, geloven we dat het ook voor bepaalde films een zeer levensvatbare en belangrijke manier is om films in première te laten gaan," zei Chapek. "En die keuze zal heel bewust zijn - per film bekeken - dat we die beslissing nemen."

Geen vaste regels
Chapek wil verder geen nieuwe regels: "Er zullen geen vaste regels komen. Ik denk dat de COVID-situatie ons heeft geleerd dat je flexibel moet blijven. Je moet behendig blijven, en we zullen behendig blijven. Maar we geloven in de noodzaak van het grote scherm."

Kortom, verwacht geen Marvel-films als Black Widow en andere grote Disney-titels als Mulan direct op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair