Binnenkort exclusief te zien op Netflix: 'Deep Blue Sea 3'?

Binnenkort exclusief te zien op Netflix: 'Deep Blue Sea 3'?

Een opvallende keuze van de populaire streamingdienst.

Geheel onverwachts blijkt men sinds augustus vorig jaar te werken aan een derde hoofdstuk in the Deep Blue Sea-franchise. Deze is nu voltooid en staat naar verluid vanaf 28 juli op... jawel, Netflix.

De sequel van Warner Bros. Home Entertainment heeft zelfs een heuse R-rating gekregen van de MPAA vanwege "geweld, bloederige beelden en grof taalgebruik". Dat Netflix interesse heeft is best bijzonder te noemen.

In 2018 werd al een vervolgpoging gedaan via het bedroevend slechte Deep Blue Sea 2 dat met een direct-to-video-release en een gemiddelde rating van 3/10 nou niet meteen schreeuwde om nog een deel. Toch heeft regisseur John Pogue (The Quiet Ones) zich eraan gewaagd.

Hommage aan 'Jaws'
Een team wetenschappers bestudeert op het eiland Little Happy het effect van klimaatverandering op de grote witte haaien die daar elk jaar komen om te bevallen. De zaken veranderen wanneer een ander team arriveert op zoek naar 3 stierhaaien. En dit zijn natuurlijk niet zomaar stierhaaien...

De makers geven ook de nodige verwijzingen naar hun inspiratiebron. Heette in de vorige film nog een personage Hooper van zijn achternaam, dit keer zal ene Dr. Shaw (heb je hem?) ten tonele verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair