Algemeen

Michael Mann wil 'Irishman'-technologie gebruiken voor 'Heat'-prequel

Al Pacino en Robert DeNiro mogen wederom aan de verjongingskuur.

door Arjen Rooseboom om 13:25 in Algemeen
Al bijna vijf jaar loopt regisseur Michael Mann rond met het idee voor een prequel op zijn grootste succes Heat (1995). De gelijknamige roman wordt ook door hemzelf geschreven, is bijna af en het werk aan de verfilming lijkt ook voorzichtig op gang te komen.

Er was toentertijd veel fanhype vanwege de klassieke scène waarin grootheden Al Pacino en Robert DeNiro voor het eerst samen te zien waren. De prequel zou dan uiteraard de begindagen van hun personages Vincent Hanna en Neil McCauley verkennen in hun jongere jaren.

De-Aging
Logischerwijs zou je dus zeggen dat een generatie nieuwe acteurs in de voetsporen mag treden om de rollen vorm te geven. Maar toen kwamen de indrukwekkende computereffecten van The Irishman (2019) waar Pacino en DeNiro met speels gemak 40 jaar jonger werden gemaakt.

Mann overweegt nu om die effecten over te nemen, waardoor hij weer dezelfde cast kan gebruiken. Aan DEADLINE laat hij in ieder geval weten de prequel sowieso te maken. De vraag is dus alleen hoe en met wie?

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RobzZ01

Avatar

Pfoe Heat is wel een machtige film. Klinkt zeker interessant want ook Mann is één van mijn favoriete regisseurs. Ongekend wat hij met een camera kan. Dus ik ben hier best voor te paaien.

Alleen moet het verhaal het dan wel rechtvaardigen. In Heat maken DeNiro en Pacino pas voor het eerst kennis dus hoe zal zo'n prequel er dan uitzien? Enkel gefocust op DeNiro's gang? Lijkt me wel vet om Trejo dan ook verjongd te zien.

Frietgezicht

Avatar

Dezelfde cast maar Pacino en De Niro kenden elkaar niet dus een verhaal waarin ze niks over elkaar horen of zien..

Ik vind Heat top maar een prequel slaat nergens op. Mann is ook geen top regisseur en denk uberhaubt niet dat hij een film kan maken die in de buurt komt van de originele Heat.

Bappi

Avatar

Ik ben ook groot fan van Michael Mann. Film als Collateral, Miami Vice, Ali en Public Enemies vind ik qua sfeer en stijl heel goed gedaan.
Een prequel van Heat is lastig want de personages van Pacino en De Niro kenden elkaar niet. Misschien leuk idee als ze beiden zouden terugkijken naar hun beginjaren waarin ze apart van elkaar omgingen met een criminele boef en in de huidige tijd weer mee te maken krijgen.

donniebrasco

Avatar

Voorzichtig best nieuwsgierig!

TheWatcher

Avatar

Ik vind het toch raar vinden,een prequel voor een iconische film waarbij zoals vernoemd, de personages elkaar niet kenden daarvoor. Daarbij was er ook een prachtige vuurgevecht met rennen, dekking zoeken etc. hoe willen ze dat doen, body double?? Kan je net zo goed het allereerste 'deep fake' movie van maken.

GreenHornet

Avatar

Portman ook jonger maken

SteefL

Avatar

Najaaaa zeg, geinig, want toevallig afgelopen donderdag Heat na twintig jaar weer eens teruggezien. Het raakte me echt, prachtige film. Mijn vrouw en ik (her)kijken al weken elke dag een Amerikaanse gangsterfilm. DeNiro, Pacino, Pesci en Garcia komen het vaakst terug, dan zie je kort achter elkaar wat die vier kerels het genre gebracht hebben, werkelijk indrukwekkend!! Heat bracht de allereerste keer dat DeNiro en Pacino samen in beeld waren, wowwww, titanen! Die restaurant scene die eigenlijk al de eindscene aankondigt. En dan dat handen vasthouden op t einde. Fok. Dat was vet man.

Maac

Avatar

Cash grab van een regisseur die al 15 jaar irrelevant is in de filmwereld.

Bedankt voor Heat, The Insider en Collateral.

David Mills

Avatar

Heat staat zeker in mijn top 10 favoriete films. The insider en Ali zijn ook top van Mann. Voor mij hoeft er geen prequel te komen, wordt moeilijk om hetzelfde niveau te halen.

Frietgezicht

Avatar

@ Maac, +1. Maar ze gaan hem toch niet het budget geven wat Scorsese kreeg voor The Irishman dus hij kan ervan gaan dromen.

donniebrasco

Avatar

Meeste weten zeker niet dat Heat al 'n re-make was van z'n eigen film L.a takedown uit '89! Denk ook niet dat 't gaat gebeuren, de jaren gaan tellen voor de meeste. Maar 't idee is niet verkeerd. Hij heeft mooie dingen gemaakt met dito muziek.

SunChaser

Avatar

Dus nu jonge gezichten maar een bankoverval met rollators

Steve-O

Avatar

Ik zie graag weer een nieuwe Mann film maar heb toch zo m'n twijfels bij een prequel van Heat. Een vervolg lijkt me logischer. Maarja, ze zijn er al mee bezig dus we gaan het zien

RobzZ01

Avatar

@Maac

Wat een onzin. Miami Vice mag dan een stijlbreuk zijn met de serie maar is ongekend qua cinematography. Public Enemies een echte topper en Blackhat zwaar ondergewaardeerd. Mocht alleen iets minder slepen/ meer tempo hebben.

Frietgezicht

Avatar

^ Over onzin gesproken....

@ Maac, graag gedaan, nu hoef je niet meer te reageren Smiley face

Maac

Avatar

@RobzZ01
De films van Mann die je noemt worden veel lager gewaardeerd dan zijn films uit de jaren negentig. Daar hoef jij het niet mee eens te zijn, maar dat maakt mijn standpunt geen onzin.

Miami Vice prijzen om de ongekende cinematografie gaat wel behoorlijk ver, vooral als je bedenkt dat in datzelfde jaar The Fall, Children of Men en Pan's Labyrinth uitkwamen.

Maac

Avatar

@Frietgezicht
Oh zie nu pas jouw comment, thanks haha Smiley face

Angelo1979

Avatar

Nee, niet doen, Man, Man, Man.

Sunspot

Avatar

Weet nog idd dat het een heel groot ding was dat Pacino en DeNiro in 1 film zaten, ook de vraag of die 2 wel echt samen waren in scenes, bijv. die ene aan tafel.

Vette film! Irish Man vond ik zeker geslaagd, de ve rjonging, maar kan nog beter, misschien nog even wachten

Haha en lijkt me wel vet om Kilmer dan ook weer jong te zien

NieuwsFilm

meest populair