Waarom Mark Hamill graag een Dark Side Luke wilde zien in 'Return of the Jedi'

Waarom Mark Hamill graag een Dark Side Luke wilde zien in 'Return of the Jedi'

En dat al in 1983 in Episode VI.

Voorafgaand aan Star Wars: The Rise of Skywalker voorspelden de trailers dat Rey (Daisy Ridley) haar duistere ik zou ontmoeten, Dark Rey. Dit gebeurde ook, maar het werd niet wat menigeen ervan had gehoopt.

In 1983 wilde Mark Hamill graag dat Luke Skywalker overstappen naar de Dark Side in Star Wars: Return of the Jedi. Hij kreeg voor Episode VI namelijk donkere kleding aangemeten en dat creëerde een bepaalde verwachting bij Hamill.

Dark Side Luke
Hamill laat in een interview met SiriusXM (via The Hollywood Reporter) weten dat hij graag in de voetsporen had getreden van Luke's vader Anakin Skywalker die ook overstapte en uiteindelijk Darth Vader werd.

De acteur liet weten dat hij niet blij was met het einde van Return of the Jedi en dit besprak met George Lucas. "Ik zei: 'Het is zo voorspelbaar, en hij zei: 'Mark, vergeet niet. Dit wordt gemaakt voor kinderen,'' aldus Hamill.

"Omdat ik geheel zwarte kleding aan had, dacht ik dat ik naar de Dark Side zou overstappen in de laatste film," legde Hamill uit. "Elke acteur wil zijn eigen slechte tweeling spelen." Uiteraard gebeurde dit niet, en dit betekende dat onder meer hij Rey kon weerhouden om voor de kant van haar grootvader te kiezen.

NieuwsFilm

meest populair