'Humpday'-regisseur overleden op slechts 54-jarige leeftijd

'Humpday'-regisseur overleden op slechts 54-jarige leeftijd

Comedian Marc Maron neemt afscheid van zijn grote liefde.

Regisseur Lynn Shelton is afgelopen week overleden in Los Angeles. De oorzaak is een nog onbekende bloedafwijking. Ze werd slechts 54 jaar.

De onafhankelijke regisseur werd vooral bekend door de comedy Humpday. Daarnaast maakte ze afleveringen van series als New Girl, Love en GLOW. Haar meest recente werk was voor de miniserie Little Fires Everywhere.

Improviseren
De projecten van Lynn Shelton draaiden vaak om relaties en ingewikkelde vrouwen. Ze haalde hiervoor inspiratie uit haar eigen leven. Daarnaast spoorde ze acteurs aan om te improviseren om zo hun eigen verhaal toe te voegen.

Ook werkte ze veel samen met comedian Marc Maron, haar zakelijke en romantische partner. Ze regisseerde bijvoorbeeld twee van zijn standup-specials.


Statement
Hij bracht het volgende statement naar buiten: "Ik heb verschrikkelijk nieuws. Lynn is afgelopen nacht overleden. Ze was een week ziek geweest en gisteren stortte ze plotseling in. Ze blijkt last te hebben gehad van een conditie waar we eerder niets van wisten. De doktoren hebben er alles aan gedaan om haar te redden, maar dat is niet gelukt."

"Ik hield van haar en ik weet dat velen van jullie dat ook deden. Het is hartverscheurend. Ik ben in complete shock en weet op dit moment echt niet wat ik moet doen. Maar ik vond dat jullie dit moesten weten."

NieuwsFilm

meest populair