Featured

15 gave feiten die je moet weten over 'Jurassic World'

We hebben weer een mooi lijstje voor je gemaakt.

door Jim Pedd om 06:00 in Featured
Sinds 2015 kunnen we weer genieten van live-action dinosaurussen in een pretpark waar de boel helemaal uit de hand loopt. Regisseur Colin Trevorrow herlanceerde de Jurassic Park-franchise met Jurassic World en sluit de reeks af met Dominion. In dit artikel feiten die je moet weten!

1. Jurassic World speelt zich 22 jaar na de gebeurtenissen in Jurassic Park af.

2. Jurassic World kostte nogal lang om te maken. Er is sinds 2001 aan de film gewerkt.
3. Het oorspronkelijke idee voor Jurassic Park 4 was dat er mens-dino-hybride soldaten zouden rondlopen. Dat gebeurde gelukkig niet. Maar we kregen wel een getweakte Indominus Rex, die geheel door mensen gemaakt is en een hybride is van diverse soorten.
4. Wat wel bleef steken, is dat Jurassic World een man heeft (Owen Grady) die een stel raptors leidt. Dat was in de oorspronkelijke film ook het idee. Alleen ging het dan om mens-raptor hybrides.
5. Als je Claire ziet wegrennen voor een T-Rex op hoge hakken, dan zie je Bryce Dallas Howard dat ook echt doen. Daar kwam flink wat kritiek op, maar het is dus gewoon echt gedaan. Howard vond dat namelijk goed bij haar personage passen, dat waarschijnlijk al haar hele leven hakken draagt.
6. In een behind-the-scenes video voor de dvd van Parks and Recreation grapt Chris Pratt dat Steven Spielberg hem smst over Jurassic Park 4. Dat was in 2010, jaren voordat Spielberg Pratt er ook echt over benaderde.

7. Realisme stond lang voorop in de franchise. De dinosaurussen die je in Jurassic Park ziet, waren ontworpen met de kennis van toen. Maar ondertussen bleek dat dinosaurussen waarschijnlijk veren hadden. In Jurassic World zie je die nog steeds niet. Volgens Dr. Wu is dat omdat de dinosaurussen gemaakt zijn met kikker-dna, waardoor ze geen veren kregen. Op zich een prima uitleg toch?
8. In Jurassic World zie je kinderen spelen met dinosaurussen. Eigenlijk had die scène in Jurassic Park moeten zitten, maar volgens Steven Spielberg verpestte dat het tempo. Jammer voor de mensen die er een jaar (!) aan gewerkt hadden om de effecten op orde te krijgen.
9. De gifspuwende dilophosaurus die je als hologram ziet verschijnen in Jurassic World is precies de dino die Nedry doodde in Jurassic Park.
10. Acteur Richard Attenborough overleed voordat hij in Jurassic World te zien kon zijn, al wilde hij dat wel graag. Daarom kreeg zijn personage John Hammond een standbeeld in de film.
11. Community-bedenker Dan Harmon had een fijne fantheorie rond Owen Grady. Grady stelt dat zijn relatie met de raptors gebouwd is op wederzijds respect. Harmon vroeg zich daarom af of Grady wellicht het jongetje is dat in Jurassic Park toegesproken wordt door Dr. Grant. Hij vond raptors niet eng genoeg, maar bedacht zich toen Grant hem liet weten hoe raptors waarschijnlijk gejaagd hebben. Pratts leeftijd komt overeen met die van de acteur die het jongetje speelde, Whit Hertford. Trevorrow wilde de theorie niet bevestigen, maar ook niet ontkennen.
12. In 2002 werd er in New Orleans een Six Flags-park geopend. Orkaan Katrina zorgde ervoor dat het drie jaar later al gesloten moest worden. In dat oude park is Jurassic World gedurende negen weken bezig geweest met opnames.
13. De T-Rex die je in Jurassic World ziet, is dezelfde als die uit Jurassic Park. Ze heeft namelijk dezelfde littekens.
14. Het scenario van Jurassic World werd in drie weken tijd geschreven. De studio wilde dat de opnames in juni zouden beginnen, maar Spielberg besloot de productie stil te leggen. Hij keurde het script pas in september 2013 goed, waarna de opnames in april 2014 konden beginnen.
15. Irfan Khan speelde de steenrijke directeur van Jurassic World. Hij had in 1993 zelf geen geld om een bioscoopkaartje te kopen voor Jurassic Park.


5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Draven

Avatar

Het oorspronkelijke idee voor Jurassic Park 4 was dat er mens-dino-hybride soldaten zouden rondlopen. Dat gebeurde gelukkig niet.


Dit had ik toch wel eens willen zien.

Jkorpor030

Avatar

Mens Dino hybriden? Veel te ver gezocht hoor. Dat had niks geworden. Misschien kunnen ze een spin-off of gewoon een aparte film maken over zoiets ? Maar laat nu maar een wereld zien met rondwandelende dinosaurussen enzo en bouw dat uit zoals ik her en der lees. Veel leuker. Misschien een goed idee om tamme met de mens samenwerkende dino te zien.

SteefL

Avatar

Dat de Tyrannosaurus Rex uit JW dezelfde voorstelt als die uit JP wist ik niet, dat is wel gaaf echt. Smiley face

Chrischzz

Avatar

Ik lees hier gewoon dat het een DinoRiders film had kunnen worden

Artificialis

Avatar

Irfan Khan speelde de steenrijke directeur van Jurassic World. Hij had in 1993 zelf geen geld om een bioscoopkaartje te kopen voor Jurassic Park.

Hoe sneu is dit? En dan niet ouder mogen worden dan 53 jaar.

NieuwsFilm

meest populair