Celebrity

Leonardo DiCaprio zet zich in voor het oudste reservaat in Afrika

Het Virunga park heeft dringend hulp nodig.

door FilmTotaal om 13:19 in Celebrity
Leonardo DiCaprio is vaak bezig met het welzijn van de natuur en heeft dan ook zijn eigen goede doel stichting. Nu heeft de met een Oscar bekroonde acteur weer een nieuw fonds gestart voor het Virunga National Park in Afrika.

Het Virunga park staat bekend als de plek waar de mountain gorillas nu beschermd worden en leven, nadat ze bijna uitgeroeid waren. Het park kampt echter met de nodige problemen, of het nu gaat om ziektes zoals Ebola en COVID-19 of gewelddadige militie-groepen. Nog geen 2 weken geleden werden dan ook weer 12 park rangers, een chauffeur en vier mensen vermoord. DiCaprio wil nu helpen.

Het doel
Samen met Emerson Collective en Global Wildlife Conservation heeft DiCaprio een fonds gestart van 2 miljoen dollar om het oudste park in Afrika te helpen. DiCaprio liet zich erover uit: ''Ik heb in 2013 de eer gehad het heldhaftige team in Virunga te ontmoeten, toen ze hun gevecht begonnen tegen de illegale olieboringen''.

''Virunga heeft dringend hulp nodig met het beschermen van de gorilla's, die met uitsterven bedreigd worden. We willen de rangers helpen en de families die achtergebleven zijn. Het is belangrijk dat we samenwerken gedurende deze lastige periode''.

In 2014 produceerde DiCaprio nog de Virunga documentaire, die nu ook op Netflix te zien is.

NieuwsFilm