Algemeen

'Avengers: Endgame' zorgt voor plotgat in 'Doctor Strange'

Oepsie, daar gaat weer iets mis.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Avengers: Endgame zorgt ervoor dat de film Doctor Strange een flink plotgat bevat. Dat krijg je natuurlijk snel met een filmuniversum dat vol onderlinge connecties zit. Dat leidt er onherroepelijk toe dat sommige dingen niet meer met elkaar kloppen.

In Avengers: Endgame reizen een paar van de Avengers terug naar het New York van 2012. Daar bevinden zich namelijk drie Infinity Stones tegelijk. Die zouden ze natuurlijk allemaal tegelijk kunnen bemachtigen als ze echt hun best doen. Helaas lukt dat niet en wordt het allemaal nog complexer.

Ancient One
Een deel van de missie slaagt wel en dat is te danken aan de Hulk. Die weet de Time Stone te krijgen van de Ancient One, die het druk heeft met het beschermen van het Sanctum Sanctorum tegen de Chitauri die New York binnenvallen op dat moment. In eerste instantie wil ze de Hulk de steen niet geven.

Maar de Hulk weet hem te krijgen, op het moment dat hij zegt dat Doctor Strange de steen weggaf. Dat leidt ertoe dat de Ancient One denkt dat Strange het met reden deed. "Strange is voorbestemd om de beste van ons te worden," zegt ze daarop. Dus in 2012 wist ze al dat hij dat zou worden.

Toch is de Ancient One enorm tegen de training van Strange als hij in 2016 Kamar-Taj bezoekt. Waarom eigenlijk?

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

lamoteg

Avatar

Ze kent de toekomst. Ze weet perfect wat ze moet doen om het gewenste effect te bekomen.

De Oracle zei ook tegen neo dat hij niet the one was. Ze vertelde hem toen precies wat hij moest horen om gewenste eindresultaat te halen.

Master Of Films

Avatar

Ah, daar is ie weer. De plotgat. Long time no see.

centr1no

Avatar

lamoteg "Ze kent de toekomst."
Dus niet. Er wordt in Dr. Strange bijna letterlijk gezegd dat ze niet voorbij het punt kan zien waar ze op het eind in het ziekenhuis sterft. Al heeft ze in de 'opleiding' van Strange de 'best mogelijke route' gekozen dan is die gebaseerd op de stand van zaken op het moment van haar dood en kan ze op dat punt alleen maar hopen dat Strange daarna het 'juiste pad' blijft volgen.
Die uitspraak van de Ancient One is gewoon slecht gekozen maar er moest gewoon een goede reden zijn waarom zij de steen af zou geven.

Assemble31

Avatar

Absoluut geen plotgat. The ancient one gaf hem een "nee", puur en alleen om hem een lesje genegenheid te leren. Zij wist allang dat hij voor de deur zou blijven liggen & hierdoor zijn respect kon afdwingen.

McKelly

Avatar

@centr1no ik kan het niet meer helemaal voor de geest halen, maar daar heeft ze het toch over haar eigen toekomst? Misschien dat ze wel bij Stephen verder kan kijken..

Sunspot

Avatar

WEl een dik plot gat ,of ook weer niet.

Ze zou hem allang trainen, maar was gewoon nog even aan het testen, al kent ze de toekomst, het is toch anders wanneer je het echt meemaakt lijkt mij

Judge

Avatar

Plotgat? Ik noem het Plotgate!!!

Frietgezicht

Avatar

Ik stoor mij eigenlijk vooral aan die ‘we winnen maar op 1 manier’ scene.
Dat is echt een manier om juist veel plotgaten in Avengers IF en Endgame weg te wuiven.
Vraag je ‘waarom hebben Wong en Dr Strange niet via een portaal Thanos in het eindgevecht verplaatst naar Alaska ofzo samen met Captain Marvel, Scarlett Witch en die 2 zelf om het tegen een Thanos zonder stenen op te nemen is het antwoord : Had niet gewerkt want er was maar 1 manier.
Waarom zei Dr Strange niet vooraf tegen Scarlett Witch niet Thanos laten lijden, niet spelen, gelijk afmaken dan had het niet gewerkt want maar 1 manier. Zo kun je alles weg lullen.

NieuwsFilm

meest populair