'Avengers: Endgame' zorgt voor plotgat in 'Doctor Strange'

'Avengers: Endgame' zorgt voor plotgat in 'Doctor Strange'

Oepsie, daar gaat weer iets mis.

Avengers: Endgame zorgt ervoor dat de film Doctor Strange een flink plotgat bevat. Dat krijg je natuurlijk snel met een filmuniversum dat vol onderlinge connecties zit. Dat leidt er onherroepelijk toe dat sommige dingen niet meer met elkaar kloppen.

In Avengers: Endgame reizen een paar van de Avengers terug naar het New York van 2012. Daar bevinden zich namelijk drie Infinity Stones tegelijk. Die zouden ze natuurlijk allemaal tegelijk kunnen bemachtigen als ze echt hun best doen. Helaas lukt dat niet en wordt het allemaal nog complexer.

Ancient One
Een deel van de missie slaagt wel en dat is te danken aan de Hulk. Die weet de Time Stone te krijgen van de Ancient One, die het druk heeft met het beschermen van het Sanctum Sanctorum tegen de Chitauri die New York binnenvallen op dat moment. In eerste instantie wil ze de Hulk de steen niet geven.

Maar de Hulk weet hem te krijgen, op het moment dat hij zegt dat Doctor Strange de steen weggaf. Dat leidt ertoe dat de Ancient One denkt dat Strange het met reden deed. "Strange is voorbestemd om de beste van ons te worden," zegt ze daarop. Dus in 2012 wist ze al dat hij dat zou worden.

Toch is de Ancient One enorm tegen de training van Strange als hij in 2016 Kamar-Taj bezoekt. Waarom eigenlijk?

NieuwsFilm

meest populair