Trailer 'You Don't Nomi' over dat 'Showgirls' nu een "meesterwerk" is

Trailer 'You Don't Nomi' over dat 'Showgirls' nu een "meesterwerk" is

De film van Paul Verhoeven blijft veel besproken.

Voordat van Paul Verhoeven het veelbesproken Showgirls in 1995 verscheen leverde de Nederlandse regisseur Hollywoodfilms op als RoboCop, Total Recall en Basic Instinct. Het drama Showgirls deed echter meer stof opwaaien en klaarblijkelijk wordt er nog steeds flink nagepraat.

Hieronder zie je namelijk de trailer voor de documentaire You Don't Nomi van Jeffrey McHale waarin te zien is hoe Showgirls als "beruchte flop uitgroeit tot een cultklassieker, en misschien zelfs een meesterwerk."


In Showgirls, die in de States met NC-17 (18 jaar en ouder) zelfs zwaarder werd geclassificeerd dan R-rated (16 jaar en ouder), zien we hoe Nomi Malone (Elizabeth Berkley) groot wordt in de stripwereld in Las Vegas. Ze aast op de rol van Cristal Connors (Gina Gershon) en komt in aanraking met heel wat mannen die haar wel zien zitten.

Showgirls uit 1995
Het flink neergesabelde Showgirls kostte $45 miljoen om te maken en haalde nog geen $38 miljoen op aan de wereldwijde box office. De film werd wel een enorme hit in de videotheken met een omzet van meer dan $100 miljoen. De film won acht Razzies en de carrière van Elizabeth Berkley (Saved by the Bell) liep een enorme deuk op.

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair