Algemeen

Komt 'Tenet' toch niet in juli uit in de bioscoop?

Het begint erop te lijken dat de film van regisseur Christopher Nolan uitgesteld wordt.

door Jim Pedd om 10:04 in Algemeen
Het begint er steeds meer op te lijken dat Tenet niet in juli in de bioscoop te zien is. De releasedatum is namelijk van de officiële sociale media voor de film gehaald. Zou dat dan een eerste hint zijn?

Als gevolg van de coronacrisis zijn wereldwijd heel wat films van de releasekalender gehaald en naar 2021 uitgesteld. Een soort helder baken is tot nu toe de blockbuster van Christopher Nolan geweest. Alhoewel men nog altijd hoopt dat de film in juli in de bioscoop kan draaien, lijkt die kans steeds kleiner.

Latere release?
Voor het eerst verdween de releasedatum van de sociale media van Tenet. Mogelijk speelt Warner Bros. daarmee in op de verwachting dat niet 80 procent van de bioscopen geopend is in juli. Dat was een randvoorwaarde om de release van de blockbuster door te laten gaan.

Tenet draait om een man die moet vechten voor het overleven van de hele wereld. Hij reist door de bizarre wereld van internationale spionage, en krijgt daarmee te maken met bizarre tijdsreizen.12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Makes sense. Om uit de kosten te geraken zal er toch gauw 800 milj moeten verdiend worden. Kan dat in deze omstandigheden? Idk.

Rotten-Bananas

Avatar

Rotten-Bananas 22.05.2020 08:43
Ik verwacht zeker dat deze wordt uitgesteld, sterker nog verwacht ik dit jaar geen enkele nieuwe grote film.
Films moeten geld opbrengen, worden soms zelfs een flop genoemd als ze financieel niet scoren, zonder te kijken naar hoe goed de film is.
Nu bereikt men maar een beperkt publiek, zalen met enkele tientallen bezoekers ipv meer dan honderd per voorstelling.
Bovendien gaan veel mensen onder deze omstandigheden gewoon niet. Ik sla ook de bios over als het op deze manier moet.

Mav Damian

Avatar

Trailer had ook geen release datum bevestigd, alleen coming soon.

David Mills

Avatar

Iemand moet toch de bioscopen tegenmoet komen. Ik begrijp de studio’s wel maar op deze manier gaan dadelijk veel bioscopen failliet en dan kan er geen geld verdiend worden. Je moet wel genoeg bioscopen overhouden die de films kunnen draaien. Daarnaast wordt de filmkalender zo vol dat de bioscoopbezoeker keuzes moet gaan maken. Het gemiddelde bioscoopbezoek in Nederland is maar 2x per jaar (niet voor de bezoekers op deze site Smiley face ). Dat gaat niet plotseling stijgen, zeker nu de capaciteit van bioscopenzalen drastisch omlaag gaan.

Raoulm

Avatar

Als ik Tenet opzoek op twitter staat de releasedatum van 17 juli er weer. Heel bijzonder dit

Gigan72

Avatar

@DavidMills

Zo vaak ga ik niet nasr de bioscoop hoog uit 3 of 4 x per jaar
Dit komt om dat ik de meeste films niet de moeite vindt om in de bios te kijken
Superhelden sla ik zo wie zo over ben daar nu wel klaar mee
En dan heb je nog het publiek wat in de bios zit ( kijken op hun foon tijdens de film of ze kunnen hun bek niet houden )

Tenet wil ik wel zien in de bios trouwens
Ook Dune en Godzilla vs Kong
En dat is het wel weer
De rest wat ik wil zien kijk ik gewoon thuis.

GreenHornet

Avatar

Ik kijk zeker uit naar Tenet. Ik vraag me af hoe ze winst gaan maken in deze tijd.

Als ik de studio was de film in de kast leggen en pas in 2023 uit laten komen.

Decepticon

Avatar

Kinepolis doet straks hetzelfde als Pathé, een werknemer wijst je een plaats toe. Daar zit ik eigenlijk niet op te wachten, straks zit je helemaal aan de zijkant van de zaal of helemaal vooraan. Daar heb ik geen zin in.

centr1no

Avatar

David Mills "Iemand moet toch de bioscopen tegemoet komen. Ik begrijp de studio’s wel maar op deze manier gaan dadelijk veel bioscopen failliet en dan kan er geen geld verdiend worden."
Een nieuwe blockbuster zal weer meer volk naar de bioscoop trekken maar de bioscopen kunnen en willen die hoeveelheid bezoekers niet hebben. Bioscopen in Amerika die weer open mogen blijven voorlopig vrijwillig dicht omdat ze simpelweg niet verantwoordelijk willen zijn of bekend willen staan als een mogelijke haard voor het virus.
Eén van de ketens die het in Amerika financieel het moeilijkst heeft (AMC) heeft ondertussen een (extra) lening kunnen krijgen om tot het eind van het jaar te kunnen overleven.
Een bioscoop open houden met de maatregelen die we hier in Nederland hebben kost op dagbasis waarschijnlijk meer dan dat het oplevert omdat ze bij een nieuwe film een behoorlijk percentage van de kaartopbrengst moeten afdragen aan de filmstudio's.
Zelfs al zou een studio op dit moment bioscopen tegemoet kunnen of willen komen door een blockbuster gratis te laten vertonen helpt dat nog steeds de bioscopen niet en helpt dat zeker de studio niet. Die hebben namelijk op dit moment ook amper inkomsten, maar wel enorme vaste lasten.
Het is natuurlijk ook niet alleen de filmindustrie die hier last van heeft. Het enige dat een hoop bedrijven realistisch gezien kan redden is een overbruggingskrediet met een symbolische rente die verstrekt zou kunnen worden door overheid, centrale bank of particuliere investeerders. Het grootste probleem daarin is dat er alsnog een groot risico blijft dat veel van die kredieten nooit terugbetaald gaan worden en dat Failliete bedrijven als onderpand niets waard zijn.

Mijn mening zal wel niet heel populair zijn, maar er zitten goede kanten aan. Het dwingt bepaalde bedrijven even pas op de plaats te maken en eens na te denken over waar ze mee bezig zijn. Zoals het boven genoemde AMC. Hoe kan een bioscoopketen een schuld opbouwen van $ 5 miljard?

Movieman2018

Avatar

Twitter pagina vermeld nog steeds 17/07/20.

dikkieD

Avatar

@centr1no

Volgens mij had AMC de schuld al terugverdient door de gerucht dat Amazon hun wilde overnemen, weet niet hoe dat precies zit maar zoiets had ik gelezen correct me if i am wrong. En ik denk dat de studio's volgens mij alleen naar de bioscopen in NA kijken, niet in andere delen. Ben benieuwd of ons bioscopen overeind blijven staan in NL, denk dat het wel moet kunnen tot eind van het jaar.

centr1no

Avatar

dikkieD "Volgens mij had AMC de schuld al terugverdient door de gerucht dat Amazon hun wilde overnemen"
Sorry, maar ik begrijp helemaal niets van deze zin.
Er zijn inderdaad gesprekken geweest tussen AMC en Amazon. Dat is in de afgelopen jaren wel vaker gebeurd en het zou daadwerkelijk kunnen dat Amazon interesse heeft in AMC of dat AMC een investering zoekt van Amazon om de deuren wat langer open te houden.
Maar het 'gesprekken voeren' zonder dat daar ooit de details of het onderwerp van wordt opgegeven is ook een bekende truc om een tijdelijke kleine boost te geven aan de waarde van aandelen.
Een bioscoopketen is (zeker op dit moment) sowieso een slechte investering. De omzet is wel hoog maar de netto winst is meestal erg laag. O.a. door hoge overhead kosten. En je leveranciers proberen je altijd een poot uit te draaien omdat er geen concurrentie is. Je kunt er voor kiezen om geen films van Disney af te nemen maar dan weet je zeker dat je nooit winst maakt.

NieuwsFilm

meest populair