Ouch! 'Force Of Nature' met Mel Gibson ligt nu al zwaar onder vuur

Ouch! 'Force Of Nature' met Mel Gibson ligt nu al zwaar onder vuur

Nabestaanden van de orkaan Maria zijn woedend.

Drie dagen geleden plaatsten wij de trailer online voor Force Of Nature. En hoewel de release nog moet plaatsvinden, heeft alleen die trailer al de nodige stof doen opwaaien onder Zuid-Amerikanen.

De film, met onder andere Mel Gibson, Kate Bosworth en Emile Hirsch, speelt zich af in Puerto Rico en zou zwaar respectloos zijn tegenover de duizenden slachtoffers van de daadwerkelijke orkaan Maria die daar eind 2017 overheen raaste. TWITTER stond dan ook gelijk op zijn kop.

Negatieve Tweets
"Ongeveer 4645 mensen stierven hierdoor. Alsof dat nog niet erg genoeg was, hebben we niet eens de exacte cijfers", "Mensen begroeven doden in hun achtertuin, hadden maanden geen eten, water, elektriciteit of überhaupt een dak boven hun hoofd. Deze film is zo fout", "Wow! Profiteren van andermans leed, erg gedurfd" en "Ik hoop dat al jullie carrières hierna kapot gaan" zijn slechts enkele kritische reacties.

De orkaan is echter niet het enige mikpunt. Ook de term 'racisme' wordt aangehaald: "Vechten tegen een stel stereotype bad-guy-ricans en alle good guys en agenten zijn natuurlijk weer roomblank", schrijft iemand.

Klik hieronder voor een overzicht. Vanaf 30 juni kan je oordelen via VOD.


NieuwsFilm

meest populair