Algemeen

'Mulan' mogelijk al erg snel op Disney+

De verschijningsdatum per ongeluk onthuld.

door Bram de Groot om 15:08 in Algemeen
Eigenlijk moest Mulan in maart dit jaar in de bioscoop verschijnen. Disney liet de film lang op 27 maart staan, maar werd door de coronacrisis gedwongen de film op 23 juli te zetten. Ook die datum is alles behalve zeker.

Nu lijkt wel duidelijk voor welke moment Disney de film van regisseur Niki Caro, bekend van The Zookeeper's Wife uit 2017, op Disney+ wil zetten. Dit werd bekend via een Tweet van een officieel Disney-kanaal.

In oktober op Disney+
Een fan vroeg aan @DisneyPlusHelp wanneer de sprookjesverfilming - met de Chinese actrice Liu Yifei als heldin Hua Mulan - op de streamingdienst verschijnt. "Hoi Caroline, deze zal rond 27 oktober 2020 beschikbaar zijn voor abonnees. Laat ons hier alles weten wat je in de toekomst zou willen zien. Bedankt voor je tijd," was de reactie die snel werd verwijderd.

Uiteraard kan deze datum weer veranderen mocht de bioscooprelease van Mulan opnieuw worden vertraagd. Duidelijk is wel dat Disney slechts drie maanden tussen de verschijningsdatum in de bioscoop en op Disney+ aanhoudt voor Mulan. En dat is toch best snel!

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThreeEyesLion

Avatar

Lijkt me dat dit de oorspronkelijk disney+ datum was op basis van de oude datum voor lancering in de bios. Nu onbekend is wanneer die in de bios draait zal de disney+ datum verder blijven opschuiven

SuperRolo2011

Avatar

Was eigenlijk wel te verwachten en niks "raars'.

De regel (ik weet niet of dit echt zwart op wit staat) is dat wanneer een film in de bioscoop gaat draaien en deze uitkomt op dvd/blu-ray minimaal een periode van 4 maanden bedraagt.

Disney heeft bijna altijd een periode van 3 maanden aangehouden, dus nu ze Disney+ hebben is het te verwachten en logisch dat films na de bioscoop daar op verschijnen.

Mensen die bijvoorbeeld fysieke schijfjes verzamelen en/of geen Disney+ hebben kopen de fysieke versie toch wel.

Mensen die hem nog niet hebben gezien of nog een keer willen zien kopen hem niet na 3 maanden als een maand later deze op Disney+ staat, dus logisch dat ze dit doen om vrij regelmatig "nieuwe" en "grote" content online zetten.

NieuwsFilm